FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Merkez öncesi dolar 2,15'i gördü

Gelişen ülkelerdeki hareket ve Merkez Bankası kararları öncesi pozisyon kapamalarla yükselen dolar güne 2,15 liranın üzerinde başladı.

Merkez öncesi dolar 2,15'i gördü

Benzer gelişmekte olan ülke para birimlerindeki hareket ve PPK kararları öncesi pozisyon kapamalarla Salı günü yükselen dolar/TL, 23 Nisan nedeniyle piyasaların kapalı olduğu dün de yükselişini sürdürerek güne 2,15 seviyesinin üzerinde başlarken, piyasalar PPK'ya odaklandı. Dolar saat 09.15 itibariyle 2,1498 liradan alıcı buluyor.

TCMB'nin Ocak ayında yaptığı sert faiz artışı ardından hükümet kanadından faiz indirimleri yapılması gerektiği yönündeki açıklamalara karşın, Nisan ayı toplantısında faiz tarafında yeni bir adım atılması beklenmiyor. Reuters'ın 16 katılımcı ile gerçekleştirdiği ankete katılan kurumların 15'i 24 Nisan'da TCMB'nin kısa vadeli faizlerde bir değişikliğe gitmesini beklenmezken, bir katılımcı marjinal fonlama oranında indirim bekliyor.

Öte yandan iki katılımcı bu ay itibariyle TL ZK'lara faiz uygulamasına başlanabileceğini öngörüyor. Enflasyondaki mevcut seyir henüz faiz indirimi için uygun bir ortam yaratmazken, olası bir indirim TCMB'nin bağımsızlığına gölge düşüreceğinden piyasalar tarafından olumsuz algılanabilir. TEB Stratejisti Erkin Işık, "Ukrayna'da tansiyonun artması ve ABD konut satışları verisindeki aşağı yönlü sürpriz risk iştahının zayıf kalmasına neden oldu ve dolar/TL 2.15 seviyesinin üzerine geldi. Son dönemde TCMB likidite koşullarını sıkılaştırsa da para politikasını çok erken gevşeteceği yönünde endişeler de var görünüyor. Bu nedenle TCMB'nin bir adım atmaması TL'de son dönemdeki zayıf performansın tersine dönmesini sağlayabilir" dedi.

DÖVİZ KURUNU 24 SAAT CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Serbest piyasa

Döviz çevir

Döviz çevirici


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler