FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Deutsche Bank Türkiye-Almanya arasındaki gerginlikten etkileniyor

Deutsche Bank, Almanya-Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerdeki bozulmanın şiddetlenmesinden etkilenen Alman şirketleri arasında yer alıyor

Deutsche Bank Türkiye-Almanya arasındaki gerginlikten etkileniyor

Almanya hükümetinin, şirketlere, Türkiye ile iş yapmamaları konusunda uyarıda bulunması, Almanya'daki en büyük şirketlerden bazılarını etkiledi.

Deutsche Bank AG, Siemens AG ve Volkswagen AG, Türkiye'de yıllardır iş yapan Alman şirketler arasında bulunuyor. Almanya imalatçılarının da Türkiye'de binlerce işçi barındıran pek çok fabrikası var ve bu işletmeler, diplomatik ilişkilerdeki bozulmanın son günlerde şiddetlenmesi karşısında oldukça hassas.

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'in, Perşembe günü Türkiye'ye yönelik politikalarında "yön değişikliği" duyurusunda bulunmasının ardından gözler, iki ülke arasındaki ticaret ilişkilerine döndü. Almanya'nın Türkiye'nin en büyük ticaret ortağı olmasıyla birlikte Almanya ihracatçıları lobisi, işlerin tehdit altında olmasının "gerçek" olduğunu ve yatırımların bir kısmının çoktan durduğunu belirtti. İki ülke arasındaki ticari bağlar, geçtiğimiz yıl 36 milyar dolardan daha fazla bir değere sahipti. 6,800'den daha fazla Aşman firması ise Türkiye'de şu an faaliyet göstermekte.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler