FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Babacan: Enflasyonun nedeni 'gıda fiyatları'

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Merkez Bankası'nın zaman zaman gündeme getirdiği gibi, yüksek enflasyonun nedeni olarak gıda fiyatlarını gösterdi.

Babacan: Enflasyonun nedeni 'gıda fiyatları'

NTV canlı yayına katılan Babacan, "Bu yıl hem kuraklık hem de don problemi üretimi düşürdü ve fiyatlar arttı yani enflasyonun yüksek çıkması Merkez Bankası'nın para politikaları ile alakalı değil" dedi.

Bu nedenle enflasyonun yıl sonunda Merkez Bankası'nın tahminlerini aşma olasılığının yüksek olduğunu belirten Babacan, cari açığın gayri safi yurtiçi hasılaya (GSYH) oranını da yüzde 6 dolayında beklediklerini söyledi.

Merkez Bankası, 2014 yılı için yüzde 5.0 olarak hedeflediği enflasyonun yıl sonunda yüzde 7.6 olacağını tahmin ediyor.

TÜKETİCİ KREDİLERİNE FRENE DEVAM

Borçlanmanın kontrollü ve ölçülü olması için, gelirle aylık taksit arasında bir bağ kurma için çalışma da başlattıklarını ifade eden Babacan, bu amaçla önce bir yıl kadar bir süre veri toplayacaklarını ve değerlendirmeyi bu verilere göre yapacaklarını söyledi.

Babacan, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun hazırlayıp, geçen Şubat ayında yürürlüğe giren tüketici kredilerine ilişkin düzenlemenin de devam edeceğini ekledi.

EKONOMİ KOORDİNASYON KURULU

Hazine Müsteşarlığı'nın web sitesinde yer alan Başbakan Yardımcılığı açıklamasında da, yeni hükümetin ilk Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısının yapıldığı belirtildi. Buna göre, 1 Eylül'de yapılan toplantıda önümüzdeki dönemde EKK'nın gündeminde yer alacak konular değerlendirildi.

Toplantıya Babacan'ın yanı sıra, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek katıldı.

DHA

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler