FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkiye'ye 100 milyon dolar yatırım

Bombardier Türkiye'de ortağı Bozankaya ile YHT üretimine yönelik teknoloji transferi için 100 milyon dolar yatırım yapacak.

Kanadalı tren ve uçak üreticisi Bombardier, Türkiye'de demiryolu projelerine yerli ortak olarak Bozankaya ile birlikte katılacak ve yüksek hızlı tren (YHT) üretimine yönelik teknoloji transferi için 100 milyon dolar yatırım yapacak.

Düzenlenen basın toplantısında konuşan Bombardier Transportation yetkilisi Furio Rossi, şirketin Türkiye'de yürüteceği projeler için yerli ortak olarak Bozankaya'yı seçtiğini ifade ederek, "Türkiye'de ortağımız Bozankaya ile yüksek hızlı tren üretimine yönelik teknoloji transferi için 100 milyon dolar yatırım yapacağız" dedi.

Almanya merkezli ve Türkiye'de üretim tesisi bulunan Bozankaya AŞ, internet sitesinde yer alan bilgiye göre şehir içi ulaşım için otobüs, troleybüs ve tramvay üretiyor.

Son olarak Kayseri belediyesi Bozankaya'dan 30 adet tramvay satın almıştı.

Türkiye'de merkezi ve yerel yönetimler ulaştırma ağlarının büyütülmesi kapsamında yüksek hızlı tren ağından, şehir içi raylı toplu taşıma ağının geliştirilmesine kadar farklı ve mali değeri yüksek projeler yürütüyorlar.

Ulaştırma Bakanlığı hızlı tren ağının genişletilmesi kapsamında 106 tane daha hızlı tren setinin alınmasını öngörüyor.

Sektör yetkilileri hızlı tren alımlarının birkaç ihale halinde ve bu yıl içinde yapılmasını beklerken, trenlerin toplam değerinin 3 milyar euronun üzerinde olacağını tahmin ediyorlar.

İspanyol tren üreticisi Talgo, yerli ortak olarak Tümosan ile birlikte bundan sonraki hızlı tren alım ihalelere katılmak istediğini daha önce açıklamıştı.
Türkiye daha önce İspanyol şirketi CAF ve Alman Siemens'ten hızlı tren seti almıştı.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler