IMF-Dünya Bankası toplantılarında toparlannda toparlanmanın yavaş olacağı, risklerin sürdüğü belirtildi. Krizden çıkış önlemleri için ülkeler arasında tam bir işbirliği ve uyum gerektiği kaydedildi.
IMF-Dünya Bankası Yıllık Toplantıları çerçevesinde, Kalkınma Komitesi ile Uluslararası Para ve Finans Komitesince (IMFC) alınan ortak kararların özeti "İstanbul Kararları" olarak adlandırılacak.
IMF ve Dünya Bankası ile ekonomi yetkililerinden alınan bilgiye göre, İstanbul'daki toplantıda alınan kararlar, 1929 Dünya Ekonomik krizinden bu yanaki en büyük krizin yaşandığı bir dönemde ve G20 toplantılarının hemen sonrasında yapılması nedeniyle "İstanbul Kararları" olarak benimsenecek.
Toplantıların bugünkü kapanışının ardından ayrıca bir "İstanbul Kararları" şeklinde açıklama yapılmayacak olmasına rağmen, bu toplantılarda alınan kararların, "İstanbul Kararları" olarak kayda geçirilerek, uluslararası platformlarda kullanılmasının kabul edildiği belirtildi.
<< Geri 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - İleri >>