FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Teknik analiz

Endeksin son iki gündür 50 bin seviyesinin üzerinde kapanış yapması 52 bin ve 52.500 dirençlerinin aşılma olasılığını artırmaktadır.

Teknik analiz

Eti Yatırım Tarafından Hazırlanan Teknik Analiz Bülteni:

Dün güne yatay başlayan piyasada yüzde0,03 oranındaki azalışla 50.767 puandan açılış yapan endeks seansın ilk yarısını dalgalı bir seyirle geçirdi. İkinci yarıda yukarı doğru hareketlenerek yeniden 51 bin seviyesinin üzerine atak yapan endeks ikinci seansa kar satışlarının etkisinde başladı. 50.700 civarında dengelenen piyasada seansın ikinci yarısında işlem hacmindeki artış ile birlikte yükseliş yaşayan endeks günü yüzde1,24 oranındaki primle 51.410 seviyesinden tamamladı.

Genel Görünüm: Aşağıdaki TL bazlı grafikte de görülebileceği üzere, uzun vadeli alçalan kanal içindeki seyrini sürdüren endeksin, önceki gün kanalın alt sınırı ve Bollinger Band’ın alt kanadından aldığı destekle başladığı toparlanma eğilimine dün de devam ettiği görülmektedir. Geçen yıl Eylül ayından bu yana geçerliliğini koruyan kısa vadeli alçalan kanalının da üst sınırına oldukça yakalaşan endeksin 5 günlük hareketli ortalamasının üzerine çıkması ve kısa vadeli ortalamalarının yönünün yukarı doğru dönmesi yaşanan bu yeni hareketi onaylamaktadır. Son günlerdeki bültenlerimizde dikkat çektiğimiz üzere Bollinger Band’ın düşüş eğiliminin yataya dönmesi ve daralması da 50 bin seviyesini güçlü konuma getirmektedir.

Kısa vadeli teknik göstergelerin konumu dikkat çekicidir. Keza CCI aşırı satım bölgesinden çıkarak alım sinyali verirken, William’s R benzer bir konumda yatay seyrine devam etmektedir. Trendin güç kazanıp kazanmadığı açısından takip ettiğimiz Momentum’un dün 100 referans çizgisini aşamayıp geriye dönmesi ise zayıf trende işaret etmektedir. Diğer taraftan orta vadeli teknik göstergelerden MACD ve Trix yatay bir seyirle hareket etmektedir. Her en kadar dün yaşanan hareketle birlikte işlem hacmindeki belirgin artış eğilimi ve gün içi görülen en yüksek seviyeye oldukça yakın gerçekleşen kapanış olumlu olsa da, son zamanlarda sık sık karşılaştığımız üzere her yükseliş çabasının sert satışlarla karşılaştığı bu ortamda yeni açılacak pozisyonların çok kısa vadeli olarak değerlendirilmesine ilişkin görüşümüzü korumaktayız.

Endeksin son iki gündür 50 bin seviyesinin üzerinde kapanış yapması 52 bin ve 52.500 dirençlerinin aşılma olasılığını artırmaktadır. Daha uzun vadeli alımlar için 52.500 seviyesinin üzerinde birkaç gün süre ile kapanış yapılmasının beklenmesinin uygun olacağı söylenebilir. Diğer taraftan endeksin yeniden 50 bin seviyesinin altına inmesi ise 48.500 seviyesinin test edilme olasılığını artıracaktır. 48.000-50.000 aralığında endeksin tutunmasına yardımcı olacak önemli desteklerin bulunmayışı da bu açıdan olumsuz olarak nitelendirilebilir. Endeks için kısa vadede 51.000-50.500-49.500 seviyeleri destek, 52.500-53.000-53.500 direnç konumundadır.

Dolar bazında ise yanda görüldüğü üzere son bir aydır 2.66 cent desteğinde tutunma çabası veren endeksin haftanın ilk iki günü tam bu seviyeden kapanış yapmasının ardından dün 2.76 cent’e yükselmesi olumludur. Kısa vadede 2.70-2.66-2.63-2.60 cent seviyelerinde destekleri bulunan endeks için 2.84-2.96 cent önemli dirençler konumundadır.

En Çok Aranan Haberler