FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Teknik analiz

Mevcut durumda kademeli olarak yeni pozisyon açılabileceğini ancak hızlı çıkışlar sonrasında gelebilecek küçük kaplı kar realizasyonlarına karşı da dikkatli olunmasını tavsiye ederiz.

Teknik analiz

Eti Yatırım Tarafından Hazırlanan Teknik Analiz Bülteni:

Dün güne alıcılı başlayan piyasada yüzde0,21 oranındaki primle 66.898 puandan açılış yapan endeks seansın ilk yarısını 66.950-67.250 seviyeleri arasında sıkışık geçirdi. Endeks ilk seansı 445 puanlık bir değer artışı ile 67.199 düzeyinden kapatırken, ikinci seansa da yükseliş eğilimi ile başladı. En yüksek 67.582 düzeyinin test edildiği piyasada günün son saatinde yaşanan hafif kar satışlarına rağmen endeks günü yüzde1,11 oranındaki değer artışı ile 67.498 seviyesinden tamamladı.

Genel Görünüm: Aşağıdaki TL bazlı grafikte de yer aldığı üzere 13 Eylül’den bu yana bir düzeltme eğilimi içinde olan endeksin, bu haftaya toparlanma çabası içinde başladığı görülmektedir. Pazartesi günü ikinci seansta belirginleşen alımların etkisinin dün de devam etmesiyle yeniden 67 bin puanın üzerine çıkan endeksin aynı zamanda 9 ve 21 günlük hareketli ortalamasını da aşarak kısa vadeli yükselen kanalına geri dönmesi yükseliş trendinin yeniden aktif olması açısından önemlidir. Aynı şekilde bu hareketin işlem hacmindeki artış eğilimi ile de birlikte gerçekleşmesi kısa vadeli teknik göstergeler de dikkate alındığında bu görüşümüzü onaylamaktadır. Keza CCI aşırı satım bölgesini aşarak alım sinyali vermiş olup, William’s R daha önce başladığı yükselişin hızını artırmış durumdadır.

Trendin devamı açısından takip ettiğimiz ve son günlerde 100 referans çizgisinin altına inerek riskli bir görünüm çizen Momentum’un yönünü yeniden yukarı doğru çevirmesi formasyonun devamı açısından olumludur. Orta vadeli teknik göstergelerden MACD ve Trix de düşüş eğilimini sonlandırarak yataya dönmüş durumdadır. Daha önceki bültenlerimizde düşüş eğilimlerinden sonra gelmesi olağan tepki alımlarının yeniden formasyona bir dönüş çabası mı yoksa sadece tepki düzeyinde mi kalacağı birkaç günlük hareketlilik ile kesinlik kazanacağını ifade etmiştik. Dün itibariyle endeksin gün içi gördüğü en yüksek değere oldukça yakın bir seviyede bulunmasına ek olarak işlem hacmindeki toparlanmanın da verdiği desteğin yükseliş trendi için endeksin yeniden güç kazanmasına yardımcı olacağı söylenebilir.

Mevcut durumda kademeli olarak yeni pozisyon açılabileceğini ancak hızlı çıkışlar sonrasında gelebilecek küçük kaplı kar realizasyonlarına karşı da dikkatli olunmasını tavsiye ederiz. Bu düzeltmelerin gün içinde zaman zaman yaşanacak kar satışlar ile gerçekleşmesi yeni hareketin vadesinin uzun olması açısından olumlu olacaktır.

Kısa vadede endeks için 67.800-68.000-68.600 direnç, 67.000-66.600-66.000-65.600 destekler olarak kabul edilebilir. Dolar bazında ise yanda sağdaki grafikte de yer aldığı üzere, dün 3,77 cent düzeyinden kapanış yapan endeksin hala alçalan kanal içinde bulunmakla birlikte kanalın üst sınırından kapanış yaptığı görülmektedir. Endeksin kanalının üzerine çıktıktan sonra 3,80 cent seviyesini de aşması halinde 2011 yılı Haziran ayıdan bu yana geçerli olan uzun vadeli çanak formasyonunun boyun çizgisi konumundaki yeniden 4.08 cent seviyesini hedefleyeceği söylenebilir. Mevcut durumda endeks için 3,72-3.66-3.62 cent destek, 3.78-3.80-3.84 cent ise direnç konumundadır.

En Çok Aranan Haberler