FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Teknik analiz

Global ekonomik görünüme yönelik devam eden tedirginliğin Alcoa bilançosu ile birleşmesi, bu sabah da vadeli borsaların negatif bölgede kalmasına yol açıyor.

Teknik analiz

Eti Yatırım Tarafından Hazırlanan Teknik Analiz Bülteni:

Alcoa’nın beklentiden iyi gelen karına karşılık talep görünümünü düşürmesi, Avrupa borsalarının ardından IMF etkisinin daha fazla fiyatlandırılması nedeniyle İMKB’nin bugüne 68.050 puan civarından başlamasını bekliyoruz.

IMF’nin Dünya Ekonomik Görünüm Raporu’nda 2012 yılı global büyüme beklentisini %3,5’den %3,2’ye, 2013 yılı büyüme beklentisini de %3,9’dan %3,6’ya düşürmesi ve Euro Bölgesi krizinin çözümünde gecikilmesin yeni bir global resesyonu tetikleyebileceği uyarısı yapmasının rahatsızlığıyla güne başlayan yurtdışı borsalar, bu haberlerle gün boyunca satış baskısı altında kaldı. İlerleyen saatlerde Euro Bölgesi Maliye Bakanları toplantısını ve Almanya
Başbakanı Merkel’in Yunanistan ziyaretini de izleyen borsalar Merkel’in “Yunanistan’ın euro’da kalmasını istiyorum” açıklamasını bir ara pozitif fiyatlandırsa da, gerek Alcoa ile başlayacak bilanço sezonuna yönelik çok olumlu bir havada bulunmaması, gerekse IMF etkisinin ön planda olması sebebiyle eksiden kurtulamadı.

Yurtiçinde ise, iki önemli haber akışı vardı. Bunlardan biri, sanayi üretimi verisi, diğeri ise Orta Vade Program idi. Sanayi üretimi verisinin %2,2 artış yerine %1,5 daralma göstermesi moralleri bozsa da, Orta Vadeli Program sonrasında “kredi notu artırımı” hayaliyle gelen alımlar İMKB’nin yurtdışının aksine günü %0,9 artıda ve 68.000 seviyesinin üzerinde tamamlamasına neden oldu.

Dün akşam ABD borsaları kapandıktan sonra bilançosunu açıklayan Alcoa’nın karının beklentilerden iyi gelmesine karşılık alüminyum talebine yönelik görünümü düşürmesi bu sabah hissenin seans sonrası işlemlerde %1’e yakın seviyede ekside seyretmesine neden oluyor. Global ekonomik görünüme yönelik devam eden tedirginliğin Alcoa bilançosu ile birleşmesi, bu sabah da vadeli borsaların negatif bölgede kalmasına yol açıyor. Gün içerisinde ABD’de yayınlanacak önemli bir makro verinin bulunmamasına karşılık Fransa, İtalya, Yunanistan gibi ülkelerde açıklanacak sanayi üretimi verisi borsalarda kısmi olarak etkili olacaktır diyebiliriz. Türkiye’ye yönelik pozitif bakış açısının sürmesine bağlı olarak İMKB’de devam eden alıcı ağırlığı ve %64,42’ye yükselen yabancı payının, olası geri çekilmelerin daha sınırlı olmasına veya aksi yönünde tepki verilmesine sebep oluyor. Bu nedenle, mevcut hisse pozisyonlarının halen korunmasından yanayız.

Destekler: 67.800 - 66.500 - 65.200, Dirençler: 68.900 – 70.000
Bugünkü Hisse Önerilerimiz: KCHOL, SISE

En Çok Aranan Haberler