FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Teknik analiz

İMKB kapandıktan sonra ABD borsalarının yaşadığı değer kayıplarına karşılık Avrupa borsalarının verdiği sakin tavıra bağlı olarak İMKB-100 endeksinin bugüne yatayda başlangıç yapmasını bekliyoruz.

Teknik analiz

Eti Yatırım Tarafından Hazırlanan Teknik Analiz Bülteni:

İMKB kapandıktan sonra ABD borsalarının yaşadığı değer kayıplarına karşılık Avrupa borsalarının verdiği sakin tavıra bağlı olarak İMKB-100 endeksinin bugüne yatayda (69.550) başlangıç yapmasını bekliyoruz.

Dünya Bankası’nın yayınladığı Doğu Asya ekonomik büyüme tahminlerinin moralleri bozması, IMF’nin Dünya Ekonomik Görünüm Raporu’nda 2012 yılı global büyüme beklentisini yüzde3,5’den yüzde3,2’ye, 2013 yılı büyüme beklentisini de yüzde3,9’dan yüzde3,6’ya düşürmesi ve Euro Bölgesi krizinin çözümünde gecikilmesin yeni bir global resesyonu tetikleyebileceği uyarısı yapması, Alcoa ile başlayan bilanço sezonuna yönelik çok olumlu beklentilerin bulunmaması, Çin’in büyümesindeki yavaşlamanın şirket karlarına zarar vereceği endişesi, Almanya’nın büyüme tahminlerinin düşürülmesi, Çin’de otomotiv satışlarının sekiz ayın ardından ilk kez düşerek beklentilerden kötü gelmesi gibi gelişmeler yurtdışı borsaların geçen haftayı yaklaşık yüzde2 civarında ekside tamamlamasına yol açtı.

Hafta başında Moody’s’in açıklamalarını not artırımı şeklinde yorumlayan piyasa oyuncuları ardından Fitch’den gelen açıklamalara yönelik benzer bir duruş sergilemesi ve cari açık verisinin beklenenden daha iyi gelmesi global borsa endekslerinin aksine İMKB’nin haftayı yüzde3,3 artıda tamamlamasına neden oldu.

Yeni haftaya geldiğimizde, haftanın haber ve veri akışı açısından dolu dolu olduğunu görmekteyiz. Bu kapsamda, hafta boyunca takip edilecek en önemli gelişmeler Avrupa ve ABD’de yayınlanacak makroekonomik veriler (perakende satışlar, NY FED imalat, Phily FED, sanayi üretimi, kko, öncü göstergeler endeksi, işsizlik maaş başvuruları, ZEW gibi), bilançolar (Intel, Coca-Cola, J&J, BofA, IBM, UHG, Microsoft, Travelers, Verizon, GE, McD gibi), AB liderler zirvesi, TCMB faiz kararı, bütçe dengesi, İspanya’nın yardım talebinde bulunup bulunmayacağı, Troyka görüşmelerinden Yunanistan’a yönelik bir sonuç çıkıp çıkmayacağı olacaktır. Yurtdışı borsaların karışık ve dalgalı seyredeceğini düşündüğümüz hafta içerisinde İMKB’deki ayrışmanın sürmesini beklemiyoruz.

Destekler: 68.500 – 67.800 - 66.500 - 65.200, Dirençler: 69.800 – 70.300
Bugünkü Hisse Önerilerimiz: PETKM, THYAO

En Çok Aranan Haberler