FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analiz

Teknik olarak baktığımızda gün içerisinde 1685 desteğinin önemli olduğunu ve bu destek kırılmadan kar realizasyonlarına gidilmeyeceğini söyleyebiliriz.

Altın analiz

GCM Menkul Kıymetler Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu:

ABD borsalarının işçi günü nedeniyle tatil olması ve ECB başkanı Draghi’nin işlerinin yoğunluğundan dolayı yapacağı konuşmasını iptal etmesi Altın fiyatlarının gün içerisinde sakin bir seyirle hareket etmesini sağladı. Gerek makro-ekonomik verilerin yetersizliği gerekse işlem hacminin az olması neticesinde belirli seviyeler arasında sıkışan altın fiyatları şuanda 1694,7 seviyesinde hareketine devam etmektedir. Özellikle bugünden itibaren ABD bölgesinden gelecek olan veriler QE3 ile ilgili sinyallerde bize fırsat vereceği gibi bu fırsatların altın üzerindeki fiyatlamalarını görebiliriz. Bu nedenle de bugünden itibaren gelen bazı makro-ekonomik verilere dikkat etmek gerekmektedir. 12-13 Eylül FED toplantısına kadar gelecek olan bazı makro-ekonomik verilerin QE3 kararında etkili olabileceği beklenilmektedir. Bu nedenle de gelecek olan verileri dikkatle takip
etmek gerekmektedir.

Teknik olarak baktığımızda gün içerisinde 1685 desteğinin önemli olduğunu ve bu destek kırılmadan kar realizasyonlarına gidilmeyeceğini söyleyebiliriz. Eğer altın 1685 seviyesi üzerinde kalmasını sürdürürse gün içerisinde 1720 seviyesine doğru atak başlatabilir. Ancak öncelikle psikolojik bir direnç olan 1700 seviyesini geçmesi gerekmektedir. Diğer yandan kar realizasyonlarında yer almak isteyenler muhakkak 1685 desteğinin kırılmasını beklemeli ve bu kırılış gerçekleştikten sonra da var olacak short pozisyonlarını kısa vadede kapatması gerekmektedir. Çünkü yükseliş trendinde hareket ettiğini gözlemlediğimiz altın da trendin tersine pozisyon açmak riskimizi artırmak anlamına gelmektedir. Bu nedenle de uzun vadeli işlem stratejimiz olarak yaşanılacak olası geri çekilmeleri alım fırsatı olarak değerlendirebiliriz.

Pivot 1685
Destek 1685-1676-1670
Direnç 1700-1707-1715

En Çok Aranan Haberler