FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analiz

Altın fiyatları Cuma günü gelen olumsuz tarım dışı verisinin QE3’ü fiyatlaması ile 1742 dolar seviyesine kadar çıkış gerçekleştirmiş ve bu çıkış sonrası kısmi olarak geri çekilme gözlemlenmiştir.

Altın analiz

GCM Menkul Kıymetler Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu:

Çin Cumhurbaşkanı Hu Jintao, ihracattaki yavaşlamanın, dünyanın en büyük ikinci ekonomisindeki aşağı yönlü baskıları artırdığının altını çizerek, iç talebi destekleme ve dengeli büyümeyi teşvik etmeyi vaat etti. Ekonomik büyümenin ciddi aşağı yönlü baskı ile karşı karşıya olduğuna dikkat çeken Hu, küçük ve orta ölçekli şirketlerin sıkıntılı dönemden geçtiğini ve ihracatçıların da daha fazla zorlukla karşı karşıya bulunduğunu söyledi. Rusya'nın Vladivostok kentindeki Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği CEO Zirvesi'nde konuşan Hu, işgücüne yeni katılacaklara istihdam yaratmak gibi zahmetli bir görevleri olduğunu belirtti. Komünist Parti Kongresi'nde on yılda bir olan liderlik değişiminin sorunsuz gerçekleşmesine çalışan Çin'deki yavaşlama, Hu üzerindeki baskıları artırıyor. Avrupa'daki borç krizi ve ABD'nin durağan büyümesi ihracattaki sıçramayı zorlaştırırken, Çinli şirketlerin kazançlarındaki bozulma da harcamaları azaltıyor ve bankaların da borçları artıyor.

Altın fiyatları Cuma günü gelen olumsuz tarım dışı verisinin QE3’ü fiyatlaması ile 1742 dolar seviyesine kadar çıkış gerçekleştirmiş ve bu çıkış sonrası kısmi olarak geri çekilme gözlemlenmiştir. Perşembe günü gelecek olan FED toplantısına göre sert hareketlere maruz kalması beklenilen altın fiyatlarında kar satışlarına dikkat etmeli ve olası düşüşleri uzun vadeli alım fırsatı olarak değerlendirmeliyiz. Peki altın fiyatları kar realizasyonları gerçekleştirirse nereye kadar düşer sorusuna ise haftaya bakış analizimizde net bir şekilde inceleyebilirsiniz. Gün içerisinde önem derecesi yüksek makro-ekonomik verilerin olmaması piyasaların sakin bir gün geçirmesine neden olabilir. Teknik olarak baktığımızda 1710 desteğinin önemli olduğu ve bu destek noktası üzerinde gün içi yükselişlerine devam etmesi beklenilmektedir.

NOT: Altın fiyatlarının 1740-1750 seviyesi arasından dönüş gerçekleştirmesi kar realizasyonlarının oluşma ihtimalini artırmaktadır. Bu nedenle de olası düşüşlere dikkat etmek gerekmektedir. Özellikle de 1750 direnci geçilmeden kar realizasyon ihtimali zayıfladı diyemeyiz. Bu nedenle de gün içi yükselişlerin devam edebilmesi için altın fiyatlarının 1750 direncini geçmesi gerekmektedir. Aksi takdirde 1710 seviyesi hedeflenmek isteyecektir.

Pivot 1710
Destek 1727-1722-1710
Direnç 1747-1760-1775

En Çok Aranan Haberler