FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analiz

Gün içi işlem stratejisi gerçekleştirecek yatırımcılar ise 1747 desteğini dikkatle takip etmelidir.

Altın analiz

GCM Menkul Kıymetler Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu:

Finansal yorumcu ve küresel kriz sonrasını anlatan çok satanlar listesindeki "Aftershock (Şok sonrası)" kitabının yazarı Robert Wiedemer, Fed'in ekonomiyi desteklemek için başlattığı üçüncü tur parasal genişleme programının, ülkenin resesyona girmesini önleyemeyeceğini söyledi. ABD Merkez Bankası geçtiğimiz hafta her ay 40 milyar dolarlık mortgage tahvili alınmasını öngören ucu açık üçüncü tur parasal genişleme programını açıkladı. Süresi uzatılmış olan Twist Operasyonu ile birlikte götürülecek olan QE3, finansal sisteme her ay 85 milyar dolar enjekte ederek, faizleri aşağıda tutmaya, istihdam ve yatırımı ise desteklemeye çalışacak. Ancak bu hamle doların zayıflamasına ve hisse senedi fiyatlarının suni olarak yükselmesine yol açıyor. Bu programın felaketi önlemek için uygulandığını, ancak kısa vadede tek etkisinin hisse senedi piyasasını desteklemek olduğuna dikkat çeken Wiedemer, piyasanın rekor seviyelere tırmanacağını, bunun da bir süre iyimserliğe yol açacağını söyledi.

FED’in gerçekleştirdiği toplantı da uzun vadeli tahvil varlıklarını, aylık 40 milyar dolarlık mortgage tahvili alımlarıyla genişleteceğini, politika faizini de 2015'in ortasına kadar sıfıra yakın tutacağını açıklaması nedeniyle Altın fiyatlarının yükselişlerinin tetiklendiği ve sarı maden lakaplı Altın’ın 1777 dolar seviyesine kadar yükseldiği gözlemlenmiştir. Parasal genişlemenin etkisiyle mevcut yükseliş trendinin tetiklenmesi altın’daki alıcıların devreye girmesine neden olduğu gibi kritik direnç olan 1750 seviyesinin geçilmesini sağladı. Teknik olarak 1790-1830 bandının önemli olduğunu ve kısa vadeli bu seviyelerinin hedefleneceğini, bu bant aralığından kar realizasyonları gelmediği müddetçe net yükselişlerin devam edeceğini ve 2011 yılı zirve noktası olan 1912 seviyesinin hedeflenmesinin kaçınılmaz olacağını söyleyebiliriz. Kar satışlarının bu aralıkta gelmesi durumunda ise fibonacci %50 ve %38,2 düzeltme noktaları olan 1723 ve 1677 seviyelerinin hedefleneceğini, böyle bir durumun gerçekleşmesi ile alış fırsatının oluşacağını söyleyebiliriz. Bu nedenle de 1790-1830 bant aralığı dikkatle takip edilmeli ve buna göre gerek uzun gerekse kısa vadeli işlem stratejileri oluşturulabilir.

Gün içi işlem stratejisi gerçekleştirecek yatırımcılar ise 1747 desteğini dikkatle takip etmelidir. Bu destek üzerinde gün içi yükselişlerin devam etmesini beklediğimiz altın fiyatlarında hedef olarak 1788 ve 1800 seviyeleri belirlenmiştir. Satışlarda yer almak isteyenler 1747 desteğinin kırılmasını beklemelidir.

Pivot 1747
Destek 1765-1754-1747
Direnç 1778-1788-1800

En Çok Aranan Haberler