FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analiz

Altın fiyatları 1779 ile 1753 seviyeleri arasında bant hareketlerine devam etmekte ve bu durum altın için ilerleyen zamanlarda yeni bir hareketliliğin oluşmasına katkı sağlayabilir.

Altın analiz

GCM Menkul Kıymetler Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu:

Altın fiyatları 1779 ile 1753 seviyeleri arasında bant hareketlerine devam etmekte ve bu durum altın için ilerleyen zamanlarda yeni bir hareketliliğin oluşmasına katkı sağlayabilir. “Fırtına Öncesi Sessizlik” olarak tabir ettiğimiz bu sessizliğin bozulabilmesi için yukarıda belirlemiş olduğumuz bandın dışına çıkması yeterli olacaktır. Özellikle de 1754 desteğinin aşağı yönlü kırılması Altın fiyatlarındaki tepki satışlarının devam edeceğinin ve bu tepki
satışlarının altın fiyatlarını fibonacci %50 düzeltme noktası olan 1725 desteğine kadar geri çekebileceğini söyleyebiliriz. Ancak şuanda yatay ve sakin bir seyirle hareketlerine devam eden altın’da pozisyon alınmasının riskli olduğunu, yukarıda belirlediğimiz kritik noktalardan birisinin kırılması ile işlem stratejisi oluşturulması gerektiğini söyleyebiliriz.

NOT: 28 Eylül 2012 tarihi hem haftanın, hem ayın hem de 3. Çeyreğin son işlem günüdür. Cuma günü Fon yöneticilerin ve Traderların performanslarının hesaplandığı gündür. Bu nedenle de özellikle Altın, Gümüş, EUR/USD gibi en çok işlem gören varlıklarda Cuma günü öncesinde ve özellikle Cuma günü pozisyon kapamalar gözlemlenebilir. Bu pozisyon kapamalarda piyasalarda sert hareketler gözlemlenebilir.

Pivot 1754
Destek 1754-1747-1740
Direnç 1772-1779-1788

En Çok Aranan Haberler