FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analiz

Eğer altın 1774 desteği üzerinde kalmayı başarırsa haftanın ilk gününden itibaren belirttiğimiz kritik nokta olan 1792 seviyesine yaklaşması kaçınılmaz olacaktır.

Altın analiz

GCM Menkul Kıymetler Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu:

Altın fiyatları 1735 desteğine düştükten sonra ilk kritik destek noktası olan 1725 desteğini kıramayarak yukarı yönlü hareketlerini oluşturmuş ve bu durum yeniden altın fiyatlarının yükselmesini tetiklemiştir. ABD borsalarının çıkışı, Avrupa’daki haberlerin altın üzerindeki pozitif baskısı Euro bazlı Altın fiyatlarının da rekor düzeyde oluşmasına katkı sağlamıştır. Güvenilir yatırım aracı olarak görülen altın’a olan talebin artması ile birlikte yeniden yukarı yönlü hareketlerine devam eden Altın gün içinde 1782 seviyesine kadar yükseldi ve şuanda da 1781 seviyesinde hareketine devam etmektedir.

Teknik olarak baktığımızda 1774 desteğinin kısa vadeli önemli olduğu ve bu destek üzerinde gün içi yükselişlerin devam edeceğini söyleyebiliriz. Eğer altın 1774 desteği üzerinde kalmayı başarırsa haftanın ilk gününden itibaren belirttiğimiz kritik nokta olan 1792 seviyesine yaklaşması kaçınılmaz olacaktır. 1774 desteğini kırması durumunda da kar realizasyonlarının hızlanacağını net bir şekilde söyleyebiliriz.

NOT: 28 Eylül 2012 tarihi hem haftanın, hem ayın hem de 3. Çeyreğin son işlem günüdür. Bugün Fon yöneticilerin ve Traderların performanslarının hesaplandığı gündür. Bu nedenle de özellikle Altın, Gümüş, EUR/USD gibi en çok işlem gören varlıklarda bugün pozisyon kapamalar gözlemlenebilir. Bu pozisyon kapamalarda piyasalarda sert hareketler gözlemlenebilir. Bu nedenle de bugün tüm gün ve özellikle de ABD borsaları açıldıktan sonra piyasalarda oluşacak dalgalanmalarda dikkatli olunması gerekmektedir.

Pivot 1774
Destek 1787-1792-1800
Direnç 1774-1768-1759

En Çok Aranan Haberler