FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analiz

Kısa vadeli baktığımızda ise 1738 desteğinin önemli olduğunu, bu destek üzerinde kaldığı müddetçe yeniden yukarı yönlü atağına başlayacağını söyleyebiliriz.

Altın analiz

GCM Menkul Kıymetler Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu:

Yaşanılan sert düşüşler sonrası 1728 seviyesine kadar gerileyen Altın fiyatları gün içinde toparlanma düşüncesi ile yukarı yönlü çıkışını gerçekleştirdi ve gün içerisinde 1753 seviyesine yaklaştı. Bu çıkış sonrasında şuanda 1751 dolar seviyesinde hareket eden altın için genel olarak uzun vadeli beklentimizin yukarı yönlü olduğunu, yaşanılacak olası düşüşlerin alım fırsatı olduğunu sizlerle daha önce paylaşmıştık. Hala daha bu durumun güncelliğini koruduğunu
söyleyebiliriz.

Kısa vadeli baktığımızda ise 1738 desteğinin önemli olduğunu, bu destek üzerinde kaldığı müddetçe yeniden yukarı yönlü atağına başlayacağını söyleyebiliriz. Eğer altın 1738 desteği üzerinde kalmayı sürdürürse gün içinde 1771 dolar seviyelerine kadar yükselişler gözlemleneceği gibi 1738 desteğinin kırılması durumunda 1725 kritik destek noktasına yaklaşması kaçınılmaz olacaktır. Bunun yanı sıra kısa vadeli bile olsa satıcılı seyirden bir müddet uzak durmak gerekmektedir. Bu tür seviyelerin aslında kritik bir önem taşıdığını, trendin tersinde hareket etmenin anaparanıza zarar vereceğini net bir şekilde söyleyebiliriz.

Temel olarak baktığımızda gün içerisinde ABD’den gelecek olan Yapı ruhsatları ve Konut başlangıçları verisi günün en önemli verileri olarak belirlenmiştir. Bu veriler nedeniyle Altında sert hareketlerin oluşması gözlemlenebilir.

Pivot 1738
Destek 1745-1738-1725
Direnç 1757-1766-1771

En Çok Aranan Haberler