FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analiz

Eğer yatırımcı bu noktalarda açmış olduğu satışlarda stop loss kullanmazsa orta ve uzun vadeli yaşanacak yükselişlerde ciddi zarar görmesi kaçınılmaz olacaktır.

Altın analiz

GCM Menkul Kıymetler Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu:

Haftanın son işlem gününe geldiğimizde Altın fiyatlarının 1754 direncini geçememesi nedeniyle tepki satışlarına devam ettiği ve bu durumun altın fiyatlarını gün içerisinde 1735 seviyesine kadar gerilettiği gözlemlenmektedir. Peki altın fiyatları düşüşlerine devam edecek mi yoksa bu düşüşlerden sonra yeniden yukarı yönlü atağına başlayacak mı sorusuna ise teknik olarak iki tane kritik virajın olduğunu, bunlardan birincisinin 1725, diğerinin ise 1681 seviyesi olduğunu söyleyebiliriz. Bu iki destek noktalarının altın fiyatlarındaki dönüşler için önemli olduğunu, özellikle de aylık grafikteki fibonacci dönüş noktası olarak belirlediğimiz 1681 desteğinin test edilmesi durumunda Merkez bankalarının müdahale edebilme ihtimalinin artacağını söyleyebiliriz.

Genel anlamda uzun vadeli olarak 1660 desteği üzerinde kaldığı müddetçe yükseliş beklentimizin devam ettiği Altın fiyatlarında gün içi işlem yapmaktansa bekle-gör politikası ile altındaki hareketleri takip etmek gerekmektedir. Çünkü kısa vadeli olarak satış baskısına maruz kalan altın fiyatlarında açılacak satış pozisyonları orta ve uzun vadeli olarak belirlediğimiz trendin tersine olmaktadır. Eğer yatırımcı bu noktalarda açmış olduğu satışlarda stop loss kullanmazsa orta ve uzun vadeli yaşanacak yükselişlerde ciddi zarar görmesi kaçınılmaz olacaktır. Bu nedenle de stratejimiz gün içi işlemler yerine yaşanılacak olası düşüşlerin alım fırsatı olarak değerlendirilmesidir.

Pivot 1747
Destek 1735-1729-1718
Direnç 1747-1754-1760

En Çok Aranan Haberler