FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analiz

Ons Altını teknik olarak incelediğimizde kısa vadeli düşüş trendinin dışına çıkılmış olunsa da 1190 direncinin altında fiyatlanmaya devam ediyor.

Altın analiz

İntegral Menkul Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Analizi:

Ons altın son bir haftanın en düşük seviyesinden toparlanmaya çalışsa da, Dolar Endeksinin tekrardan yükseliş atağına kalkması ve faiz artırım yolunda olan ABD'den gelen verilerin ilerleme kaydetmesi nedeniyle yukarı yönlü hareketlerin kısmi kaldığı görülüyor.

Bu yıl komitede oy hakkı bulunan Fed Başkanı Lacker enflasyondaki düşüşün geçici olduğunu ve Şubat-Mart dönemine ait bazı verilerin mevsimselliğe bağlı olarak düşüş gösterdiğini dile getirdi. En önemlisi ise Haziran ayında faiz artırımına başlanması gerektiğini de savundu.

Lockhart ise ücret artışının henüz yeterli olmadığına ve ekonomide halen daha önemli düzeyde istihdam açığı olduğu güvercin mesajlarını kaydetti.

Bugün konut verilerine ilişkin Case Schiller konut fiyat endeksi açıklandı. Mevcut kredi koşullarının gevşemesine bağlı olarak endeksin 0.1 puan artarak %4.56 seviyesine çıktığı görülüyor.Ons Altını teknik olarak incelediğimizde kısa vadeli düşüş trendinin dışına çıkılmış olunsa da 1190 direncinin altında fiyatlanmaya devam ediyor. Saatlikte MACD ile fiyat arasında yaşanan uyumsuzluğun bozularak tepkisini tamamlayan altın, 1190 seviyesinin altında kalması durumunda tekrardan 1180 ardından güçlü destek olarak görülen 1168-1170 bandını test edebilir.

En Çok Aranan Haberler