FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analiz

Teknik olarak ele aldığımızda altın Mart ayından bu yana içerisinde olduğu yükseliş trendini sonlandırmadan, kanala geri dönme çabası içerisine girdi.

Altın analiz

İntegral Menkul Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Analizi:

Ons altın geçtiğimiz hafta yaşadığı sert düşüşün ardından yeni haftada toparlanma çabası içerisinde. ABD borsaları açılışı öncesinde traderların başlatılan emirleri ile birlikte gün ortasında hareketlenen altın 1190 seviyesini aşmaya çalışıyor. Altında 1175/1170 kırılma bandı olduğundan bahsetmiştik fakat altın bir kez daha 1170 desteğinden dönüş göstererek yükseliş trendi içerisinde kalma çabasında.

Dolar endeksi 95 puan üzerinde kalma çabasında ve zayıf görünüm sergilerken, altında tarım dışı öncesi görülen bu hareketlilikler istihdam datasının beklentileri karşılamasıyla sonlanabilir.
Hatırlayacak olursak Mart ayı 126 Bin kişi ile şok etkisi yaratırken, bu hafta açıklanacak Nisan ayı verisinin 225 bin civarı gelmesi bekleniyor.

Altın talebine yönelik fiziki altın talebi düşüşe devam ediyor. Altın vadeli kontratlarının primleri geçtiğimiz aya göre geriledi. Bunun yanı sıra Dolar swaplarında GOFO oranları pozitif bölgede yer
alıyor.

Teknik olarak ele aldığımızda altın Mart ayından bu yana içerisinde olduğu yükseliş trendini sonlandırmadan, kanala geri dönme çabası içerisine girdi. Buna göre ons altın 1180 seviyesinde tutunması durumunda kısa süreli ve spekülatif olarak 1200 dolar üzerini test etme şansını yakalayabilir. Fakat talebin yeterli olmadığı şu ara altındaki yükselişlere satış gözüyle bakılıyor. Yatırımcıların bu aşamada ons altın için takip etmeleri gereken önemli teknik seviyeler 1194/1208 dirençler, 1180/1170 ise desteklerdir.

En Çok Aranan Haberler