FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analiz

Ons altın 28-29 Nisan tarihli Fed toplantısına ait tutanakların yayınlanmasının ardından 1214 seviyelerini test etse de yeterli talebi görememesinin ardından yönünü aşağıya çevirdi.

Altın analiz

İntegral Menkul Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Analizi:

Ons altın 28-29 Nisan tarihli Fed toplantısına ait tutanakların yayınlanmasının ardından 1214 seviyelerini test etse de yeterli talebi görememesinin ardından yönünü aşağıya çevirdi. FOMC sonrası öne çıkan ve ons altın için önemli olan bazı noktalar i) İlk faiz artışının Haziran ayında başlaması ihtimali neredeyse sona erdi ii) ekonomik
görünüm birinci çeyrekten sonra ivme kazanacak deseler de, ikinci çeyrek bu ay sonu sona eriyor ve gelen imalat ve perakende sektörlerine ait veriler beklentileri karşılayabilmiş değil.

FOMC tutanaklarından çıkardığımız bu sonuçların ardından Dolar Endeksi bir miktar gevşese de, altın ve gümüş yeterli talebin oluşmamasının ardından düşüşe geçti. Ons altında temel analiz alt kalemlerine baktığımızda *COMEX ve NYMEX Altın takas-saklama miktarları hafif bir miktarda artsa da altının yükselmesi için önemli bir düzeye ulaşabilmiş değil.

* Altın kontratlarına yeterli talep olmaması sebebiyle vadeli kontratların primleri düşüş gösteriyor.

Teknik olarak incelediğimizde kısa vadeli yükseliş kanalı içerisindeki hareketlerine devam eden ons altında 1192 seviyesinden geçen trend alt desteği kırılmadığı sürece yükseliş trendi de zayıf alımlara rağmen devam edebilir. Talep ve teknik görünümle desteklenmeyen ons altında olası yükselişlerde trend dönüşleri satış baskısıyla karşılanıyor. Bu aşamada yatırımcılarımızın takip etmeleri gereken önemli teknik seviyeler 1196-1192 destekler, 1223-1236 ise dirençlerdir.

En Çok Aranan Haberler