FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analiz

Teknik olarak ele aldığımızda bu sabah açılışta 1173 seviyelerine doğru hareketlenme yaşansa da 1170 seviyesini kırıp bir üst direnç olan 1177 seviyesine ulaşamadı.

Altın analiz

İntegral Menkul Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Analizi:

Ons altın Yunanistan’ın referandum kararı güvenli liman talebi yaratmasıyla haftaya pozitif başlasa da gelen alım tepkisinin yeterli olmadığını ve 1170 seviyesini aşmakta başarısız olduğunu görüyoruz. Hayır kararının verilmesibölgeden çıkma anlamına gelmiyor. Grexit ihtimali ile birlikte Yunanistan’a ait borçların yapılandırma ihtimalini de göz önünde bulundurmakta fayda var. Müzakerelerin devam edip etmeyeceği, ederse de hangi yönde gelişmeler olacağı bu konuda daha net fikirler verecek. Altına talep Yunanistan’ın Euro’dan çıkma olasılığının ağırlık kazanması durumunda gelebilir. Fakat uzun soluklu ve ons altını yükseliş trendine sokabilecek ağırlıkta bir durum olduğunu düşünmüyoruz.

Geçtiğimiz hafta ABD’de yapılan işlemlere baktığımızda alım yönünde açılan net pozisyonların azaltıldığını ve satış yönlü yeni pozisyonların açıldığını görüyoruz. Geçtiğimiz hafta bir miktar zayıf olarak algılanan tarım dışı ve işsizlik verilerine rağmen ons altında yaşanan talep yetersizliği her yükselişte altın için satış zemini hazırlıyor.

Teknik olarak ele aldığımızda bu sabah açılışta 1173 seviyelerine doğru hareketlenme yaşansa da 1170 seviyesini kırıp bir üst direnç olan 1177 seviyesine ulaşamadı. Ons altında günden düne azalan tepeler birden fazla düşüş trendinin oluşmasına sebep oluyor. Bu nedenle trend dönüşleri ve direnç seviyeleri yakından takip edilmeli ve altında satım yönlü stratejilerin devamı izlenmelidir.

Dirençler: 1170/ 1177/ 1187
Destekler:1162.5/ 1155/ 1151 "

En Çok Aranan Haberler