FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analiz

Ons altını teknik olarak ele aldığımızda Günlük periyotta oluşan yükselen üçgen formasyonu ve devam eden 1072 seviyesinden başlayan yükselen trend bulunuyor

Altın analiz

İntegral Menkul Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Analizi:
Doların hem gelişen hem de gelişmekte olan ülke para birimleri karşısında değer kazanmaya başlamasıyla gümüş dışındaki diğer değerli metaller negatif yönde etkilendi. Çin’de ithalatın beklentilerin üzerinde Dolar bazında %20 düşüş göstermesi metal fiyatlarında düşüşe neden oldu. Böylelikle altın 7 haftanın en yüksek seviyesi 1169$’dan dönüş gerçekleştirmiş oldu.
Fed Başkanlarının konuşmalarını son günlerde takip ediyoruz.

-Atlanta Fed Başkanı Lockhart ‘gelişen ekonomik koşullar 2015 yılında faiz artışını uygun kılıyor’

-Fed Guvernörü Brainard ‘Fed’in erken zamanlamadan kaçınması gerektiğini’

-Chicago Fed Başkanı Evans ise ‘2016 yılının ortasında faiz artırımına başlanmasını gerektiğini’

-Ve son olarak ise St.Louis Fed Başkanı Bullard, ‘Fed’in faiz artışına başlama zamanı geldi’ yorumlarında bulundular. Ancak Aralık ayında faiz artışı bekleyen ekonomistlerin oranına bakıldığında %40’ın
halen daha altında kalmakta. Fakat bu oran geçtiğimiz haftaya göre %35’ten %38’e yükseldi.

Ons altın ve diğer para birimlerinin Dolar karşısında yükselişi iyi bir ABD verisine kadar devam edebilir. Özellikle Perşembe günü gelecek olan TÜFE verilerinde, Çekirdek TÜFE’nin %2 oranına yaklaşması, Aralık ihtimalleri rakamlarını tamamıyla etkileyebilir.

Ons altını teknik olarak ele aldığımızda Günlük periyotta oluşan yükselen üçgen formasyonu ve devam eden 1072 seviyesinden başlayan yükselen trend bulunuyor. 1169 seviyesi aşılamazken, günlük ve 4 saatlik periyotta MACD alım bölgesinde. Ancak son 7 gün içinde 60 dolar kadar değer kazanan ons altın, 1150 desteğinde tutunamaz ise alt desteklerden 1133 ve 1127 seviyelerine kadar düzeltme hareketi söz konusu olabilir. Ons altında bahsedilen yükseliş trendinin alt bandı ise 1117 seviyesinden geçiyor. Mevcut seviye üzerinde kalındığı halde yükseliş trendi de teknik olarak devam edecektir.

Dirençler: 1169,9/ 1177/ 1181
Destekler: 1155/ 1140/ 1133

En Çok Aranan Haberler