FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analiz

Gram altın dün siyasi belirsizliğin gündemin ilk başlığına oturmasıyla birlikte yükselişe geçmişti. Rekorun görüldüğü gram altın, bugün Türk Lirası'ndaki toparlanmayla birlikte bir miktar geri çekildi

GCM Menkul Kıymetler Tarafından Hazırlanan Altın ve Gümüş Fiyatları Analizi:

Yarın ABD'den gelecek kritik İstihdam verileri öncesinde Altın fiyatının 1289 dolar altında negatif ancak sakin bir fiyatlama ile seyrini sürdürdüğünü görmekteyiz. Gün içerisinde 1286 dolar seviyesine yaklaşsa da devamını getirecek bir çıkış oluşamadığı için sakinliğini sürdüren Altın'da analizin hazırlandığı şu sıralar 1285 dolar seviyesine yakın seyrini sürdürmektedir.

Teknik olarak günün kalanını değerlendirdiğimizde 1289 dolar direnci, aşağı yönlü baskıların devam edebilmesi adına önemli ve güncel bir seviyedir. Altın fiyatının 1289 dolar altındaki seyri, 1271 seviyesi altında daha agresif fiyatlamaların oluşturmasına katkı sağlayabilir. Böyle bir senaryoda 1262-1253 gibi rakamlar gündemimizdedir. 1271 dolar desteği üzerindeki olası hareketlerde ise daha net görünüm için 1289-1271 bandı dışındaki 4 saatlik kapanış incelenebilir. Özellikle de pozitif tarafta yer almak isteyenler 1289 seviyesi üzerindeki 4 saatlik kapanışı takip etmelidir. Ancak bu şartla 1307.65 bariyerine ulaşmak isteyebilir. 1289-1271 arasında
strateji oluşturmak isteyenlerse bant noktalarından gerçekleştirilecek olası dönüşleri takip edebilir.

Özetle: 1289 seviyesi altında negatif baskının devam ettiği Altın'da düşüşlerin daha da agresifleşebilmesi adına 1271 dolar altında fiyatlamaların oluşması gerektiği unutulmamalıdır.

Günün Önemli Seviyesi: 1289

GAUTRY ANALİZİ

Gram altın dün siyasi belirsizliğin gündemin ilk başlığına oturmasıyla birlikte yükselişe geçmişti. Rekorun görüldüğü gram altın, bugün Türk Lirası'ndaki toparlanmayla birlikte bir miktar geri çekildi. Başbakan Davutoğlu'nun olağanüstü kongre açıklamasına karşın ılımlı açıklamaları, ek olarak siyasi belirsizliğin önceki döneme göre daha az olabileceği düşüncesi Türk Lirasındaki kar realizasyonlarını destekledi. Fakat düzeltme olarak görülen hareket, ABD piyasaları açılışı öncesi oldukça kritik bölgede yer alıyor. Öncelikle, genel seyrin 115,85 üzerinde pozitif olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Dolayısıyla bu bölge üzerinde oluşabilecek geri çekilmeler, her kademede yeni alım fırsatı oluşturabilir. Bunlardan kısa vadede öne çıkanı ise fiyatın şu sıralar dahil olduğu 119,00 - 120,00 bandı.

Günün devamında kısa vadeli beklentiler, bu bölge dışında gerçekleşebilecek fiyat hareketleriyle yön bulabilir. Yükselişlerin bu bölgeyi taban kabul edebilmesi için 120,00 üzerindeki seyri görmek gerekebilecekken, düşüşlerin devamı için 119,00 altındaki seyre ve günlük kapanışa ihtiyaç duyulabilir.

Özetle günün kalanında 119,00 - 120,00 bandı dışındaki fiyat hareketleri kısa vadeli yön arayışında etkili olabilecekken, bölge dışındaki günlük kapanış kısa vadeli beklentiler için önem kazanabilir.

Günün Önemli Seviyesi: 119,00"

En Çok Aranan Haberler