FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analiz

Teknik olarak Ons Altın'ı haftalık periyotta ele aldığımızda, alçalan kanal içerisindeki hareketini korumaya devam ediyor.

Altın analiz

İntegral MenkulTarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Analizi:

Ons Altın, geçen hafta Cuma günü İngiltere referandumunda AB'den ayrılma yönünde kararın çıkmasıyla 1360.0$ seviyesine kadar yükseldiğini izlemiştik. Hafta sonu İngiltere referandumunun yeniden yapılmasına ilişkin çıkan haberler, Birleşik Krallık ülkelerinden İskoçya'nın bağımsızlık için yeniden referanduma gidebilecek olması güvenli liman algısıyla Ons Altın'a olan talebi arttırdı. Bugün Dolar endeksi 96.70 seviyelerinde seyrediyor. Karşımızda güçlenen bir Dolar olsa da bugün Ons Altın'daki hareketlerin daha yatay kaldığını izliyoruz.

ABD kanadından ise bugün Hizmetler ve Bileşik PMI verilerini aldık. Hizmetler PMI 51.3 düzeyinde gelerek beklentilerin altında kalırken, Bileşik PMI ise 51.2 seviyesinde gelerek bir önceki ayın üzerinde gerçekleşti. Veri Ons Altın'da önemli bir etkiye neden olmadı. Yarın ABD'de 1.Çeyrek final GSYİH rakamı açıklanacak.
Beklentilerin üzerinde gelecek veri Ons Altın'ın zayıflamasına neden olabilir.

Teknik olarak Ons Altın'ı haftalık periyotta ele aldığımızda, alçalan kanal içerisindeki hareketini korumaya devam ediyor. Ons Altın'da yukarı yönlü hareketler devam ettiği müddetçe 1342/1345 direnç seviyeleri takip edilebilir. Bu seviyelerin aşılması kanalın 1360 direncini karşımıza çıkarıyor. Ons Altın yükselişini sürdüremediği müddetçe geri çekilmede 1315/1307/1280 seviyeleri destek
noktaları olarak izlenebilir.

Dirençler:1315/1321/1327
Destekler: 1310/ 1304/ 1280"

En Çok Aranan Haberler