FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analiz

Fed toplantısı yarın sonlanacak ancak faiz kararında aksiyon alması beklenmiyor. Bununla beraber faiz karar metninde bazı değişiklikler görebiliriz.

Altın analiz

İntegral Menkul Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Analizi:

Ons Altında talebin giderek azalması ve yeni hikaye olmaması nedeniyle dar bir aralıkta yatay bant hareketleri görüyoruz. SPDR Altın fonu ETF’leri pazartesi günü 4.5 ton düşerek 958.7 metrik tona gerilerken, buna paralel olarak toplam Altın ETF’lerinde de 5.2ton azalma yaşandığını görüyoruz. ETF’lerdeki bu azalmayı CFTC raporu ile karşılaştırdığımızda Altında long(alım) pozisyonlarının yavaş yavaş azaltıldığını ve bunun bir trend değişiminin ön sinyalleri olduğunu bizlere gösteriyor.

Fed toplantısı yarın sonlanacak ancak faiz kararında aksiyon alması beklenmiyor. Bununla beraber faiz karar metninde bazı değişiklikler görebiliriz. 15 Haziran Fed kararını hatırlayacak olursak, 38Bin gelen şaşırtıcı tarım dışı istihdam sonrası ve Brexit referandumu öncesinde karışık bir dönemdi. Şimdi ise Brexit atlatıldı ve ABD verileri toparlanmaya başladı. Karar metninde yapılacak olası değişiklikler muhtemelen Dolara olumlu, Altına ise olumsuz yansıyabilir.

Ons Altını teknik olarak ele aldığımızda en önemli teknik başlık haftalıkta ‘Bearish Engulfing’ formasyonunun devam ediyor olması ve son iki haftadır oluşan haftalık mumların ise giderek alçalması. Gün içerisinde 1325$ direnci aşılmakta zorlanılıyor ve 1320$ ara destek olmuş durumda. Altında günlük periyotta var olan yükseliş trendinin alt desteğine yaklaşan Ons Altın, bu trendi aşağı yönlü kırabilmesi 1305-1310$ desteğinin altına yerleşmesi gerekir. Aksi takdirde buralardaki tutunmalarda 1320 ve 1325$ seviyelerine doğru tepkiler yaşandığını görüyoruz.

Dirençler: 1320/ 1325/ 1333
Destekler: 1312/ 1310/ 1305"

En Çok Aranan Haberler