FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analiz

Ons Altını teknik olarak ele aldığımızda, kısa vadeli yükselen trendine tutunan Altın aynı zamanda kısa vadeli alçalan trendinin de üzerine atak yaptı.

Altın analiz

İntegral Menkul Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Analizi:

Bu akşam sonlanacak Fed toplantısı öncesinde önemli bir veri olan Haziran ayına ait ABD dayanıklı tüketim mal siparişini aldık. Manşet veri %4.0 azalırken, çekirdek veri ise %0.5 geriledi. Açıklanan bu rakamlar son iki yılın en kötü verisiydi. Verinin içeriğine baktığımızda sermaye mal siparişlerinin ve savunma sanayi dışındaki uçak siparişlerinin azalması, verinin %4 gerilemesinde en etkili rolü oynuyor. Dayanıklı tüketim malları siparişlerinde yaşanan bu gerileme ile beraber Ons Altın 1320$ seviyesinden başlayarak 1325$ seviyelerine doğru hızlı bir çıkış yaşadı ve 1329$ seviyelerine kadar tırmanarak son bir haftanın en yüksek seviyesini gördü.

Altındaki yükselişte Japonya'ya yönelik teşvik paketi beklentilerinin de kısmi bir etkisi olduğu söylenebilir. İkinci el konut satışları verisi dayanıklı tüketim mal siparişleri kadar önemli olmasa da hareket yaratma olasılığı bulunuyor.

Fed toplantısından faizlerde bir değişiklik yapılması yönünde aksiyon almasını beklemiyoruz fakat faiz karar metninde yapılabilecek bazı değişiklikler söz konusu olabilir. 15 Haziran Fed kararını hatırlayacak olursak, 38Bin gelen şaşırtıcı tarım dışı istihdam sonrası ve Brexit referandumu öncesinde karışık bir dönemdi. Şimdi ise Brexit atlatıldı ve ABD verileri toparlanmaya başladı.

Ons Altını teknik olarak ele aldığımızda, kısa vadeli yükselen trendine tutunan Altın aynı zamanda kısa vadeli alçalan trendinin de üzerine atak yaptı. Altında bir önceki tepe seviyesi 1334$ seviyesinden geçiyor. Dört saatlik periyotta MACD - fiyat arasında pozitif uyuşmazlık görülürken, günlük periyotta halen daha düşüş sürüyor. Bu nedenle kısa vadeli dirençlere yapabileceği olası ataklar takip edilmeli, aşılamaması durumunda geri dönüş veya aşağı yönlü tepkiler görülebilir.

Dirençler: 1333/ 1338/ 1342
Destekler: 1320/ 1313/ 1305 "

En Çok Aranan Haberler