FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analiz

Ons Altını teknik olarak ele aldığımızda majör destek seviyesi olan 1330$ ve 50 günlük hareketli ortalaması 1329$ seviyelerinde tutunan Ons Altına tepki gelerek 1340$ üzerine çıktı.

Altın analiz

İntegral Menkul Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Analizi:

Fed kanadından gelen açıklamalarla düzeltme yapan Dolar Endeksi Altının da ana desteği olan 1330$ seviyelerine kadar satış baskısı görmesine neden olmuştu. Ancak daha öncede belirttiğimiz üzere piyasanın şuanda Dolar karşıtı yatırım enstrümanlarında yüklü alım pozisyonlarının bulunuyor olmasından dolayı Altında sert satış görmemiz kolay değil. Buna karşılık son zamanlarda göz ardı edilen Fed'in faiz artırma riskinin tekrardan ortaya çıkması ve olasılığının sınırlı da olsa yükselişe geçmesi nedeniyle Ons Altın yükselişlerinde tam etkili olamıyor. Hatırlayacak olursak son denemelerinde 1355$ seviyelerine takılan ve bu seviyenin üzerinde kalıcı olamayan Ons Altında satışlar görülmüştü.

Ons Altını teknik olarak ele aldığımızda majör destek seviyesi olan 1330$ ve 50 günlük hareketli ortalaması 1329$ seviyelerinde tutunan Ons Altına tepki gelerek 1340$ üzerine çıktı. Bu yükseliş ile birlikte yükseliş kanalının orta üst bandına geri dönmüş ve bir miktar toparlanma eğilimine giren Altında tepkilerin dirençle karşılaşabileceği önemli seviye 1355$ seviyesi. Günlük periyotta MACD düşüş trendine onay verse de henüz sat konumuna geçmiş değil. Yükseliş tepkileri şimdilik güçlü olmadığından dolayı kalıcı olabilmeleri için 1355$ seviyesi üzerinde kalıcı olması gerekir. Aksi takdirde geri çekilmelerin devamı gelebilir ve sıkışma aralığı devam edebilir.

Dirençler: 1348/ 1355/ 1360
Destekler: 1340/ 1330/ 1325"


En Çok Aranan Haberler