FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analiz

Ons Altını teknik olarak ele aldığımızda uzun süredir izlediğimiz yükseliş kanalı içerisinde hareketlerine devam ediyor olsa da 1340$ seviyesinin kırılmasıyla orta-alt banda geçmişti.

Altın analiz

İntegral Menkul Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Analizi:

Ons Altın sabah erken saatlerde 1314$ seviyesine kadar gerileyerek Asya piyasasında satış yaşadı. Yellen'ın Cuma günü yayımlanan Jackson Hole sempozyumundaki açılış konuşma metninde geçen cümleler piyasalarda kafa karışıklığı yarattı. Bir yandan faiz artırım ihtimalinin son aylarda güçlendiğini belirten Yellen'ın olası resesyon ortamında tahvil alımı yapabiliriz demesi bir anda QE4 senaryosu fiyatlanmaya başladı. Buna karşılık diğer eyalet fed başkanları da dâhil olmak üzere konuşmaların tonları genellikle Fed bu yıl en az bir faiz artırımına gidebileceği yönünde. Fed'in Eylül ayında faiz artırabileceği beklentileri %40 olasılıkta, Aralık ayında artırım ihtimali ise %60 olasılıkla fiyatlanıyor.

Altın fiyatlarında 1330 ve 1340$ üzerinde kalıcı olamadığımızı bir kez daha gördük. Bu fiyatlara yönelik tepkiler normal karşılanabilir hatta direnç dönüşleri satım yönünde denemesi yapılabilir. Altına olan talep devam ediyor. Özellikle fiziki tarafta korunan pozisyonlar QE3'ün bitirileceğinin duyurulduğu 2013 Mayıs ayından da önceki seviyelerde. Bu nedenle piyasada halen daha güçlü bir talep direnci var. Önceki haftanın CFTC raporlarına göre ticari olmayan fonların satış pozisyonlarında azalma olup alım yönünde yeni pozisyonların olması biraz kafa karıştırıcı.

Ons Altını teknik olarak ele aldığımızda uzun süredir izlediğimiz yükseliş kanalı içerisinde hareketlerine devam ediyor olsa da 1340$ seviyesinin kırılmasıyla orta-alt banda geçmişti. Bu bant aralığının 1340-1280$ olduğunu belirtmiştik ki nitekim Cuma günü yaşanan çalkantıda Altın bu noktaya değip geri çekilmiş 'pull back' yapmıştı. Ons Altında 1330 ve 1340$ seviyesi direnç olarak kalmaya devam ediyor.

Tepkilerde bu noktalarda dönüş görülmesi durumunda geri çekilmeler görebiliriz. Günlük periyotta ele aldığımızda MACD negatif bölgeye geçmiş trenddeki güçsüzlüğü gösteriyor. Trigger çizgisi henüz satış
yönünü kesmiş değil fakat hazırlığını yapıyor.

Dirençler: 1325/ 1330/ 1340
Destekler: 1315/ 1310/ 1306"

En Çok Aranan Haberler