FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analiz

Ons Altının düşüşe daha yatkın olduğunu görüyoruz. 1330$ seviyesi kısa vadeli direnci.

Altın analiz

İntegral Menkul Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Analizi:

Bu hafta gerçekleşecek Fed ve BoJ toplantıları öncesinde Ons Altın 1306-1320$ aralığında işlem görüyor. Altında talep bileşkelerinin giderek azaldığını görüyoruz. BoJ’dan olası bir hamle gelebilecek olma ihtimaline karşın asıl sözü Fed söyleyecektir. Piyasada %20 olasılıkla Fed’in Eylül ayında faiz artışına gideceği ön görülüyor olsa da beklentimiz Eylül ayında faiz artışı gerçekleşmeyeceği ama tonun faiz artışına yaklaşıldığı yönde korunacağı şeklinde. Bu nedenle Fed Eylül ayında faiz artışına gitmese de Dolarda beklenildiği gibi düşüş görülmeyebilir. Tarihe şöyle bir baktığımızda Fed’in kademeli faiz artışı yaptığı dönemlerde Dolar endeksinin düştüğü öncesinde yükseldiği görülüyor.

Ons Altını teknik olarak ele aldığımızda haftalık periyotta genel görünümü incelemek lazım. Uzun vadeli alçalan trendi ile yaklaşık 1305$ seviyelerinden geçen ana destek arası sıkışma yaşanıyor. Ancak
haftalık tepelere baktığımızda Ons Altının düşüşe daha yatkın olduğunu görüyoruz. 1330$ seviyesi kısa vadeli direnci.

Yükseliş denemelerindeki direnç dönüşleri aşağı yönde değerlendirilebilir ancak bu haftaki majör veriler yüksek oynaklıklar yaratabilir bu nedenle ana destek ve direnç noktalarında hareket etmekte fayda var.

Dirençler: 1320/ 1325/ 1330
Destekler: 1310/ 1306/ 1303


En Çok Aranan Haberler