FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analiz

Ons Altını teknik olarak ele aldığımızda 1265-1275$ bandı içerisinde fiyatlanıyor.

Altın analiz

İntegral Menkul Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Analizi:

Yeni haftaya 1265$ seviyesi üzerinde başlayan Ons Altın gün saat 15:30 ‘da açıklanan ABD verisi ardından yükselişini 1270$ seviyelerine taşıdı. Bu hafta eyalet Fed başkanlarının konuşmaları ön planda olacak, Cuma günü de ABD büyüme rakamlarının açıklanacağı dolu bir veri programı bizleri bekliyor. Bununla beraber Altında talep çok güçlü olmazken, piyasa halen daha satıcılı yöndeki seyrini koruyor.

Haftaya yapılacak Fed toplantısı öncesi piyasa Kasım ayı faiz artırım ihtimaline güçlü bakmıyor buna karşılık %70 olasılıkla Fed’in Aralık ayında faiz artırabileceğini fiyatlıyor. Diğer yandan Fed piyasa üzerindeki etkisini şeffaflık ilkesini göz önünde bulundurarak azaltmak isterken, 2017 yılı için de sürekli ve kademeli faiz artırımları için sinyal vermiyor.

Cuma günü COMEX ‘te artan fiziki altın alımları yaşansa da diğer tarafta altın satışlarının yaşandığını görüyoruz. CFTC raporuna göre altın satış pozisyonları önceki hafta da açılmaya devam ederek, piyasanın alım yönünden çekildiği görüldü. Diğer yandan geçtiğimiz hafta artış yaşayan ETF’lerde Cuma günü kar satışları geldi. Piyasa halen daha Altın alımlarına güvenmiyor. Bu nedenle Altın 1265$
üzerinde de tutunsa olası tepkilerin güçlü bir senaryosu olmadığı gerekçesiyle dönüşü görülebilir.

Ons Altını teknik olarak ele aldığımızda 1265-1275$ bandı içerisinde fiyatlanıyor.1265$ seviyesinin altına gerilemediği müddetçe de aşağıda ikili dip formasyonu çalışıyor olacak. 1275$ seviyesi önümüzdeki ilk direnç olurken, formasyon hedefi ise 1285$ seviyesinden geçiyor. Ancak altında görülen tepkiler çok güçlü değil, trend halen daha alçalan yönde devam ediyor. Bu nedenle direnç dönüşlerinde dikkatli olmakta fayda var.

Dirençler: 1275/ 1280/ 1285
Destekler: 1264-1265/ 1260/ 1252 "

En Çok Aranan Haberler