FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analiz

Altında yükseliş görülse dahi fiziki talebin henüz yeterli olmadığını görüyoruz.

Altın analiz

İntegral Menkul Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Analizi:

Ons Altın 1180$ seviyesine yaklaşması ile birlikte yükselişlerini koruyor. Çin'in sermaye kontrolleri için önlem alması ve dünkü FOMC tutanaklarında Fed'in faiz artırımı konusunda kararsızlığının yansıması altının yükselişinde önemli etmenler oldu. Komite üyeleri kademeli olarak faiz artışında hem fikir olurken, Trump politikalarının ne ölçüde ABD piyasalarına etki edeceği konusunda belirsizliğin oluşması faiz artırırlar mı artıramazlar mı ikilemi yaşatıyor. ABD'de enflasyon endişesi henüz başlamadı. Trump'ın koltuğuna geçmesi ile birlikte hızlı bir enflasyonist baskı görmemiz halinde bu durum altına olumlu bile yansıyabilir. Ancak sonrasında Fed' den gelebilecek hızlı faiz artırımları bu ivmeyi tersine çevirebilir.

Yarın açıklanacak tarım dışı istihdam verisi öncesinde bugün ADP özel sektör istihdam değişimleri açıklandı. ADP Özel sektör verisi 175K beklentiye karşılık 153K olarak açıklanırken yarın ki tarım dışı istihdam verisine yönelik beklentiler 180K civarında. ISM- PMI data setleri ve haftalık istihdam değişimlerine gör değerlendirmey aptığımızda da tarım dışının 180K yakınlarında gelebileceğini hesaplıyoruz.

Altında yükseliş görülse dahi fiziki talebin henüz yeterli olmadığını görüyoruz. Trend oluşumlarında fiziki talep eksikliği yaşanması, güvenilir bir trend olmadığını gösterir ki altın şimdilik 1180$ direncini aşmaya çalışıyor.

Ons Altını teknik olarak ele aldığımızda dün belirttiğimiz kap formasyonu çalışarak 1180$ seviyelerini test ettik. Kap formasyonunda 1165$ direncinin geçilmesi yükselişin ivmelenmesini sağladı. 1185$ seviyesinden geçen 50 günlük basit hareketli ortalama önemli bir direnç olurken, Hem MACD hem de MACD'yi hızlandırmak için
kullandığımız osilatör yükselişe onay veriyor. MACD günlük periyotta henüz alıma geçmedi fakat osilatörden aldığımız sinyaller dolayısıyla geri çekilmelerde destek noktalarından denemeler söz konusu olabilir.

Geri çekilmelerde 1165$ seviyesi önemli bir eşik destek olurken, bu seviyenin üzerinde seyirlerin ısrarlı bir şekilde korunması, ilerleyen günlerde 1185$ seviyesinin geçilmesini kolaylaştırabilir.
Dirençler: 1177/ 1185/ 1196
Destekler: 1170/ 1165/ 1155"

En Çok Aranan Haberler