FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analiz

Ons Altını teknik olarak ele aldığımızda analize giriş cümlesinde de belirttiğimiz üzere çift tepe formasyon fiyatlaması başlamış durumda.

Altın analiz

İntegral Menkul Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Analizi:

Ons Altın dönüşe geçti. Dünkü analizimizde 1195$ seviyesinin öneminin altını çizerek bu noktanın altına doğru sarkmalar çift tepe formasyonunu başlatarak 1180$ gerisine baskı oluşturabileceğinden bahsetmiştik. Nitekim altın fiyatlarında baskı dün itibari ile başladı ve yükseliş kanalı sonlandı. Altının düşmesindeki en önemli sebep Piyasadaki ABD tahvil satım furyası henüz daha yorulmadı. Bunu da 10 yıllık tahvil faizinin %2.50 seviyesini aşmasından basitçe görebiliyoruz. Diğer yandan VIX endeksi dip, SKEW endeksi ise zirve yapmış durumda. Bu durum piyasanın net bir şekilde ‘RISK ON’ modunda olduğunu gösteriyor yani risk alma iştahlarının yüksek olduğunu anlatıyor. Yatırımcılar risk almak istediklerinde güvenli liman olarak tanımladıkları altın, yen gibi varlıklardan çıkar, riskli yatırım aracı olarak endeks gibi varlıklara giriş yaparlar.

Ons Altını teknik olarak ele aldığımızda analize giriş cümlesinde de belirttiğimiz üzere çift tepe formasyon fiyatlaması başlamış durumda. Yükseliş kanalı da sona erdi. Formasyon hedefi 1175$ seviyelerine kadar uzanıyor. Net bir tutunma görmeden alış yönüne geçmek riskli olabilir. Destek noktaları arasında mesafeler açık. Görünüm satıcılı.

Dirençler: 1195/ 1200/ 1205
Destekler: 1187/ 1180/ 1170 "

En Çok Aranan Haberler