FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analiz

Ons altını teknik olarak incelediğimizde ana resimde düşüş kanalındaki hareketin korunduğunu görmekteyiz

Altın analiz

İntegral Yatırım Menkul Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Analizi:

Ons altın Fed öncesi temkinli hareketlerini sürdürmeye devam ediyor. ABD'den bugün aldığımız enflasyon rakamlarında yıllık bazda %2.7'lik artış 2012 Nisan ayından sonra en yüksek artışa işaret ederken, aylık bazda enflasyon verisinin %0.1 artış ile aslında ocak ayı verisinin de altında gerçekleşmiş oldu. Bu nedenle veri sonrasında altın üzerindeki etki oldukça sınırlı kaldı. Bu akşam TSİ ile 21:00'de açıklanacak olan Fed faiz kararına ilişkin piyasa beklentisi %100 ihtimalle 25 bp puan artırımın olması yönünde. Bu durumun fiyatlar içerisinde olduğuna sıkça değindik. Asıl merak konusu açıklanacak olan ekonomik projeksiyonda yukarı yönlü revizyonlar söz konusu olacak mı ve Fed başkanı J.Yellen basın toplantısında 4 faiz artırıma yönelik algıya ışık tutacak mesajlar verecek mi bunları takip ediyor olacağız.

Şahin bir tonda toplantı metni ve Yellen ile karşılaşmamız ons altının 1180$ destek noktasına doğru uzamasına neden olabilir. Aksi durumda ise ons altında çok sert olmasa da yukarı yönlü atakların gelmesi
beklenebilir.

Ons altını teknik olarak incelediğimizde ana resimde düşüş kanalındaki hareketin korunduğunu görmekteyiz. Bu kanal içerisinde yukarı yönlü düzeltme hareketinde kritik direnç noktası 1220$ olarak takip ediyor olacağız. Aksi durumda kıymetli metal 1200$ destek noktası altında uzun vadeli kapanışlar sergileyebilirse 1196 / 1188 seviyeleri kısa vadede izlenecek destek alanı olarak karşımıza çıkıyor.

Direnç: 1208 / 1212 / 1220
Destek: 1194 / 1188 / 1180 "

En Çok Aranan Haberler