FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analiz

Teknik olarak ons altın düşüş eğilimini sürdürüyor. Sarı metal yükselişini 1260 direnç seviyesi üzerinde gerçekleştirememesi halinde satış eğilimli olamaya devam edecektir.

Altın analiz

İntegral Yatırım Menkul nTarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Analizi:

Piyasa beklentisinin üzerinde gelen ABD ADP özel sektör değişim verisi sonrası ons altın 1244$ desteğine doğru geri çekildi. ADP özel sektör istihdam değişimi mart ayında 263 bin kişi olarak açıklandı.

Piyasaların beklentisi 185 bin kişi olarak açıklanması yönündeydi. Verinin detayı geçen ay açıklanan veri ile kıyaslandığında, mal üreten sektörlerde istihdam artışının azaldığı ve hizmet sunan sektörler içerisinde teknoloji sektörünün istihdamının negatif katkı sağladığı dikkati çekiyor. Genel itibariyle gün içerisinde satıcılı bir seyir izleyen ons altın fiyatı kritik direnç seviyesi olan 1260$ yakınlarından geri dönüyor.

ABD 10 yıllık tahvil faizlerinin gün içerisinde kısmi yükselmesi ons altında baskı yapan etkenlerden diğeri. Akşam saatlerinde ise (21:00) 14- 15 Mart'ta gerçekleştirilen Fed toplantısının tutanakları açıklanacak. Tutanaklar taze bir bilgi akışı içermemesine karşın FOMC üyelerinin faiz artırımına ilişkin tutumları önemli bir detay olabilir.

Teknik olarak ons altın düşüş eğilimini sürdürüyor. Sarı metal yükselişini 1260 direnç seviyesi üzerinde gerçekleştirememesi halinde satış eğilimli olamaya devam edecektir. Bu noktada 50 günlük hareketli
ortalamanın geçtiği 1234$ seviyesi ilk takip edilecek nokta olacak. Bu seviyenin de altında satışların karşılanması, kısa vadeli trend desteğine doğru kademeli geri çekilmeleri beraberinde getirebilir.

Dirençler: 1260 / 1262/ 1270
Destekler: 1244 / 1234 / 1220

En Çok Aranan Haberler