FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analiz

Teknik olarak, 2016 Haziran ayından bu yana süren alçalan tren yukarı yönde zorlanmaya başladı.

Altın analiz

İntegral Yatırım Menkul Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Analizi:

Ons altın artan jeopolitik risk algısıyla güvenli liman özelliğini çalıştırdı. ABD - Kuzey Kore - Rusya - Suriye cephelerinde gelişmelerin birbirini pekiştirmesi halinde yatırımcıların güvenli limanlara olan talebini artırabilir. Ancak mevcut durumda sular bir miktar durulmuş, söylemler yumuşamaya başlamış görünüyor.

Yeni bir gelişme olmadığı sürece ons altın yükseldiği kritik seviye olan 1280$'dan ivme kaybı yaşayabilir. Diğer yandan 10 yıllık ABD tahvil faizleri %2.30 seviyesinin altına geçmesi ons altında yükselişi desteklemiş gibi görünse de dolar ve tahvil cephesinde yaşanabilecek güçlenmeler ons altını baskı altına alabilir. Yarın ABD cephesinde açıklanacak enflasyon rakamları ons altında hareketlilik yaratabilir.

Teknik olarak, 2016 Haziran ayından bu yana süren alçalan tren yukarı yönde zorlanmaya başladı. Bu nokta oldukça önemli. Eğer ons altın alçalan trendi sonlandırma çabasında başarılı olursa o halde
yeni bir trend başlangıcından bahsetmemiz mümkün olacak.

Ons altın 1283 seviyesi üzerinde kalmayı sürmesi bu bağlamda oldukça önemli olacak. Buna karşın sarı metalde yaşanabilecek bir güç kaybı tekrar 1260 destek bölgesine doğru kademeli geri çekilmeyi beraberinde getirebilir.

Direnç: 1287 / 1291 / 1295
Destek: 1280 / 1276 / 1270


En Çok Aranan Haberler