FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analiz

Ons altın 1250$ seviyesi üzerindeki seyrini koruduğu müddetçe yukarıda 1255$ direncine doğru ataklar söz konusu olabilir.

Altın analiz

İntegral Yatırım Menkul Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Analizi:

Ons altın gün içerisinde 1252 - 1257 aralığında dalgalandı. Dolar endeksi 99.0 seviyesi üzerinde güçlü ataklar gerçekleştiremiyor ve ABD 10 yıllık tahvil faizleri ise %2.30 seviyesine yakın bir noktada seyrine devam ediyor. Tahvil faizlerinin yukarı yönlü gitme isteği ons altın üzerindeki baskısını sürdürüyor. Genel olarak ons altındaki kayıpların güçlü dolar etkisiyle yaşanan bir düşüşten ziyade piyasaların küresel risk iştahıyla oluşan dalgalanmaya ayak uydurması sonucu güvenli limanlara olan rağbetin azalmasıyla yaşandığı söylenebilir. Bunun yanı sıra gün içerisinde ABD kanadından aldığımız nisan ayı ADP özel sektör istihdam değişimi verisi piyasa beklentisine paralel bir şekilde 177 Bin kişi düzeyinde gerçekleşti.

Gelen verinin parite üzerindeki etkisi oldukça sınırlı kaldı. Günün ilerleyen saatlerinde ABD'de PMI verileri öne çıkarken, akşam saatlerinde ise Fed'in faiz kararını takip ediyor olacağız. Finansal piyasalar Fed'den faizlerde bir aksiyon almasını beklemiyor. Bu nedenle bu toplantıda odak noktamızda karar metni olacak. Metnin güvercin mi yoksa şahin bir dille mi karşımıza çıkması, ons altın fiyatına hareketlilik katabilir.

Ons altın 1250$ seviyesi üzerindeki seyrini koruduğu müddetçe yukarıda 1255$ direncine doğru ataklar söz konusu olabilir. Kıymetli metalin (XAUUSD) yukarı yönlü hareketinde ivme kazanabilmesi için 1262$ kritik direnci üzerinde inatçı bir şekilde tutunması gerekebilir. Bunun yanı sıra teknik göstergelerin (MACD, Momentum) güç kaybettiğini ve altın fiyatındaki düşüşü desteklediğini görüyoruz. Bu nedenle ons altında aşağı yönlü gitme isteği devam ettiği takdirde 1250$ - 1246$ seviyeleri destek noktaları olarak takip edilebilir. Altın teknik olarak yükselen trendinin içerisinde bir düzeltme düşüşü gerçekleştiriyor görüntüsü veriyor.

Direnç: 1255 / 1262 / 1270
Destek: 1250 / 1246 / 1240"

En Çok Aranan Haberler