FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analiz

Ons altın 1251$ destek seviyesi altında çok kalıcı değil ve bu seviye altındaki uzamalar derinleşmediği müddetçe 1240$ altını konuşmak şimdilik erken.

Altın analiz

İntegral Yatırım Menkul Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Analizi:

Ons altın gün içerisindeki sakin veri takviminin etkisiyle forex piyasalarında 1249$ - 1255$ aralığında dalgalandı. Analizin yazıldığı sıralarda açıklamalarını aldığımız Fed üyesi W.Dudley, işsizlik ve enflasyonun oldukça iyi bir konumda olduğunu fakat ücretlerin toparlanması gerektiğini dile getirdi.

Dudley, istihdam piyasasında göreceli olarak iyi bir sürecin gerçekleştiğine açıklamalarında yer verdi. Genel olarak açıklamalarda sürpriz bir söylem yer almıyor. Bu nedenle fiyatlamalar üzerinde önemli bir etkisi gözlenmedi. Bunun yanı sıra altını etkileyen diğer enstrümanlara baktığımızda ise dolar endeksi 97.00 üzerinde çok güçlü bir ivmelenme gerçekleştiremiyor ve ABD tahvillerinde bugün satıcılı bir görünüm hakim. Yani bu iki unsurun hareketi de altında yaşanan yatay hareketi açıklar nitelikte.

Günün ilerleyen saatlerinde önemli bir gelişme yer almıyor. Yarınki veri takviminde ise Fed üyelerinin konuşmaları ve ABD cari işlemler verisini takip ediyor olacağız.

Teknik Analiz: Ons altın 1251$ destek seviyesi altında çok kalıcı değil ve bu seviye altındaki uzamalar derinleşmediği müddetçe 1240$ altını konuşmak şimdilik erken. Buna karşın yukarıda 1257$ noktası en yakın direnç noktası olurken bu seviye üzerine yerleşmesi altının 1262$ direncine doğru gitme isteğini kuvvetlendirebilir.

Direnç: 1257 / 1262 1270
Destek: 1251 / 1246 / 1240 / 1232

En Çok Aranan Haberler