FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analiz

Teknik Analiz: Ons altında, 1240$ üzeri seyirler önemli olacaktır. Ons altın, bu seyrinde başarılı olması durumunda 1246$ direncine doğru ivme kazanmak isteyebilir.

Altın analiz

İntegral Yatırım Menkul Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Analizi:

Ons altın, Dolardaki sakin seyrin etkisiyle 1240$ çevresindeki seyrini korumaya devam ediyor. Bu hafta, Forex piyasalarında veri takvimi haftanın ilk üç günü için sakindi. Ancak, ABD'de Trump'ın sağlık yasasının gündeme gelmesi yine fiyatlar üzerinde sınırlı da olsa etkisini hissettirdi. Trump'ın sağlık tasarısının yasalaştırılamaması Doların küresel çapta değer kaybetmesine neden olmakta. Ancak, bu durumun çok sürprizle karşılanmadığını izliyoruz.

Geçtiğimiz aylarda da, bu tasarının hayata geçirilmesine yönelik beklentilerin zayıflaması sert bir şekilde fiyatlarda hissedilmişti. Dolayısıyla, bu haftaki haber akışının etkisinin sınırlı hissedildiğini söylemek mümkün. Aynı zamanda, son dönemde ABD'den açıklanan verilerinde piyasaları tatmin etmemesi, Doların güçlenmesini
engelliyor. Kısacası, piyasalarda Dolar sakin ve ons altın açısından bir fırsat olarak değerlendiriliyor. Trump dolayısıyla sınırlı da olsa güvenli limanı da çalışan ons altın yeniden 1240$ seviyesine yükselmiş durumda. Bugün, ABD'den açıklanacak konut verileri takip edilecek ancak verilerin ons altın üzerinde yeni bir fiyatlamaya neden olması beklenilmeyebilir.

Teknik Analiz: Ons altında, 1240$ üzeri seyirler önemli olacaktır. Ons altın, bu seyrinde başarılı olması durumunda 1246$ direncine doğru ivme kazanmak isteyebilir. Ancak, yükselmekte başarılı olamaması ise ons altının 1240$ altında sırasıyla 1236$ ve 1232$ seviyelerine doğru düşüşleri tetikleyebilir.

Direnç: 1246 / 1250 / 1257
Destek: 1240 / 1236 / 1232 - 1227


En Çok Aranan Haberler