FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analiz

Ons altın kırmayı başaramadığı ancak yukarı yönde ihlal etmeyi sakınmadığı alçalan trendini tekrar zorluyor

Altın analiz

İntegral Yatırım Menkul Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Analizi:

Ons altın Fed kararları sonrası yukarı yönde hız kazanmayı başardı. Dün akşam sonlanan Fed toplantısında faizlerde her hangi bir değişikliğe gidilmedi. Aslında piyasaların beklediğinden farklı bir aksiyon almayan Fed piyasaların bildiğinden farklı bir bilgi vermedi.

Piyasaların sınırlı dolar negatif fiyatladığı Fed toplantısı sonrası ons altın yukarı yönde ivme kazandı ve forex işlemlerinde 1255$ seviyesine yükseldi. Bugün de altın fiyatlarında kazanımların devam ettiğini ve kritik direnç seviyelerinin yukarı yönde zorlandığını izliyoruz. Küresel piyasalarda ABD 10 yıllık tahvil faizleri %2.31 seviyelerinden %2.28 seviyesine gevşemesi ons altını destekledi. ABD cephesinde ise haftalık işsizlik başvuruları, Dayanıklı Tüketim Malları Siparişleri ile Chicago Fed Ulusal Aktivite Endeksinin açıklanması bekleniyor.

Teknik Analiz: Ons altın kırmayı başaramadığı ancak yukarı yönde ihlal etmeyi sakınmadığı alçalan trendini tekrar zorluyor. 50 günlük hareketli ortalamasının üzerinde güçlenmeyi sürdüren ons altın için kısa vadede 1272$ direnç seviyesinin üzerine yükselmesi 1295$ seviyesini önümüzdeki günlerde gündeme getirebilir. Buna karşın şimdilik yukarı yönlü hareketin netlik kazanması adına 1262$ seviyesi üzerinde iki günlük kapanışı beklemekte fayda var.

Dirençler: 1270- 1272 / 1280 / 1295
Destekler: 1262 / 1257 / 1251

En Çok Aranan Haberler