FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analiz

Ons altın, bu seviyenin üzerindeki seyrini korumaya devam ettiği müddetçe yukarı yöndeki hareketini sürdürmek isteyebilir ve 1292$ / 1296$ direnç noktalarına doğru uzamalar izleyebiliriz.

Altın analiz

İntegral Yatırım Menkul Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Analizi:

Küresel piyasalarda, jeopolitik risklerin sürüyor olması güvenli limanlara olan cazibeyi de arttırmaya devam ediyor. Bu hafta, ABD- Kuzey Kore arasındaki gerilim konuşuluyor ve fiyatlamalar üzerinde etkisini gösteriyor. Güvenli liman algısının çalışmasıyla yukarı yönde tepki vermeye devam eden ons altın bu sabah 1285$ çevresinde işlem görüyor. Ons altın, 1280$ seviyesini en son haziran ayında test etmiş ve burayı aşmakta başarısız kalmıştı. Ancak, bu hafta risk iştahının azalması ons altını besledi ve rahatlıkla dirençlerini aşarak yukarı yönde hareketini sürdürüyor. Dün, ABD Başkanı Trump'tan yine Kuzey Kore'ye yönelik açıklamalar gelmeye devam etti. Dolayısıyla, bu riskler devam ettiği müddetçe ons altına olan talepte devam edebilir.

Bu süreçte, haber akışları yakından takip edilmeli ve piyasalarda haber bazlı hareketler olduğu için sert hareketlere karşı temkinli olmakta yarar var. Bugün, Forex piyasalarında ABD'den TÜFE rakamları
açıklanacak. Verilerin, Dolar üzerinde sınırlı bir hareket yaratması beklenebilir.

Teknik Analiz: Ons altın, uzun bir süredir takip ettiğimiz 1280$ direncini destek konumuna getirmiş bulunuyor. Ons altın, bu seviyenin üzerindeki seyrini korumaya devam ettiği müddetçe yukarı yöndeki hareketini sürdürmek isteyebilir ve 1292$ / 1296$ direnç noktalarına doğru uzamalar izleyebiliriz. Buna karşın, olası geri çekilmelerde ise 1280$ seviyesinin altına doğru hamleler aşağı yöndeki baskıyı tetikleyebilir.

Direnç: 1292 / 1296 / 1300
Destek: 1280 / 1277 / 1272


En Çok Aranan Haberler