FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analiz

Anlık olarak 1272$ destek seviyesi üzerinde şekillenen ons altının bu seviye altına geçmesi aşağı yönlü satış baskısını hızlandırabilir.

Altın analiz

İntegral Yatırım Menkul Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Analizi:

Forex piyasalarında Kuzey Kore nedeniyle oluşan endişelerin azalması ons altında kar realizasyonlarının yaşanmasına neden oluyor. Dünkü veri takviminin sakin seyirde bu fiyat hareketini destekledi.

Ons altın güne 1280$ seviyesi üzerinde başlasa da direnç seviyelerini aşacak bir neden bulamayan kıymetli metal geri çekilmelerini 1273$ seviyesine kadar devam ettirdiği dikkat çekiyor. Gün içerisinde altın üzerinde etki edebilecek veri gündeminde ABD kanadında yer alan ikincil düzey veriler olacak. Beklentilerinden ciddi sapmalar gösteren bir veri setinin gelmesi ons altında volatil hareketlerin yaşanmasına neden olabilir. Bu nedenle hem ekonomik veri gündemine hem de olası haber akışlarına karşı dikkatli olmakta fayda var.

Teknik Analiz: Dört saatlik periyotta yükselen kanal içerisinde bir hareket izleyen ons altın kanalın alt çizgisine doğru bir fiyat seyir izliyor. Anlık olarak 1272$ destek seviyesi üzerinde şekillenen ons altının bu seviye altına geçmesi aşağı yönlü satış baskısını hızlandırabilir. Böyle bir durumda 1262$ / 1257$ seviyeleri bir sonraki destek noktaları olarak hedeflenebilir. Buna karşın yukarıda ilk etapta direnç noktası olarak 1280$ seviyesi yer alıyor. Ons altında yukarı yönlü stratejilerin güçlü bir şekilde devam etmesi için temel anlamda bu seyri destekleyici unsurların oluşması gerekebilir. Aksi halde direnç noktaları dönüşler için değerlendirilebilir.

Direnç: 1280 / 1288 / 1295
Destek: 1272 / 1262 / 1257

En Çok Aranan Haberler