FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analiz

Ons altın dört saatlik periyotta yükselen kanal içerisinde ve kanalın alt çizgisine oldukça yakın bir noktada şekilleniyor.

Altın analiz

İntegral Yatırım Menkul Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Analizi:

Ons altın sabah saatlerinden bu yana gün içerisinde önemli bir fiyat hareketi izlemedi. Güne 1270$ seviyesinde başlayan kıymetli metal en yüksek 1274$ seviyesini gördü. Bugünün veri takviminde yer alan ikincil düzey ABD verileri ons altın üzerinde sınırlı bir harekete neden olduğu söylenebilir. Günün geri kalanında forex
piyasalarının odak noktasında TSİ ile 21:00’de açıklanacak olan 25-26 Temmuz tarihli FOMC toplantısının tutanakları yer alıyor.

Tutanaklar yeni bir veri değil fakat metin aralarında bilanço küçültmeye ilişkin mesajlar altın yatırımcılarının merak konusu. Bu nedenle piyasalarda sürpriz etki yaratacak bir söylem ons altındaki volatilitenin artmasına neden olabilir.

Teknik Analiz: Ons altın dört saatlik periyotta yükselen kanal içerisinde ve kanalın alt çizgisine oldukça yakın bir noktada şekilleniyor. Kanalın aşağıda kırılma noktası 1268$ seviyesi. Şayet bu seviyenin altında geri çekilmeler derinleşirse 1262$ seviyesinin kırılıp kırılmadığına dikkat etmek gerekecek. Bunun yanı sıra yukarı
yönlü hareketinde direnç seviyelerinden dönüşler yaşayan kıymetli metalin ilk direnci 1272$ seviyesi olurken bir sonraki direnç noktası olarak 1277$ seviyesi hedeflenebilir.

Direnç: 1272 - 1280 / 1288 / 1295
Destek: 1262 / 1257 / 1250

En Çok Aranan Haberler