FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analiz

Altın 1330 dolar üzerindeki seyrini koruması daha önce kritik olarak değerlendirdiğimiz 1342 dolar direncine doğru atakların oluşmasına imkan verebilir.

Altın analiz

İntegral Yatırım Menkul Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Analizi:

Ons altın güvenli liman talebi ile 1330$ üzerindeki seyrini korumaya çalışıyor. Hafta sonu Kuzey Kore geriliminin ardından Rusya Devlet Bakanı V.Putin’in Kuzey Kore’ye yönelik yaptırımların artırılmasına yönelik açıklamaları altında güçlü duruşa destek veriyor. Kuzey Kore küresel piyasalar için bir tehdit unsuru iken bu
konuda sert tutumun korunması ve bu yönde yapıcı açıklamaların yer almaması risk algısında bir düşüşe imkan yaratmıyor. Bugün forex piyasalarında önemli bir veri gündemi yer almıyor. ABD kanadında ikincil düzey veri gündeminin yanı sıra TSİ ile 21:00’da Fed Bej kitap raporu altının hareketi açısından takip edilebilir. Ayrıca ABD & Rusya ve Kuzey Kore’ye ilişkin gelişmelerin yakından takip edilmesinde fayda var.

Teknik Analiz: Ons altın yükselen kanalın üst bandına oldukça yaklaştı. Altın 1330 dolar üzerindeki seyrini koruması daha önce kritik olarak değerlendirdiğimiz 1342$ direncine doğru atakların oluşmasına imkan verebilir. Ayrıca bu kanalın yukarıda kırılma noktası ise 1350$ direnci ve altın temel argümanlar ile desteklendiği takdirde bu seviyeye doğru bir yolculuk yaşamak isteyebilir. Buna karşın aşağıda 1327$ seviyesi ilk destek noktası olurken geri çekilmelerin sürmesi 1320$ destek noktasını gündeme getirebilir.

Direnç: 1342 / 1350 / 1357
Destek: 1327 / 1320 / 1312

En Çok Aranan Haberler