FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analiz

Ons altın yükselen kanal içerisindeki hareketinde 1327$ seviyesi altına sarktı. Bu seviye altında kalması altının 1320$ destek noktasına doğru sürüklenmesine neden olabilir.

Altın analiz

İntegral Yatırım Menkul Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Analizi:

Küresel piyasalarda sabah saatlerinde Kuzey Kore’den gelen açıklamalar ons altın için sınırlı bir güvenli liman talebi yaratsa da bu talebin gün içinde güçlü bir şekilde devam etmediğini izledik.

1330$ seviyesinden güçlü tepkiler veremeyen kıymetli metal anlık olarak bu noktanın altına geri çekilmiş durumda. Risk algısının azalması ve altın talebinin güçsüz kalması sarı metalin yukarı yönlü hareketini zorlaştırıyor.

Dolar endeksi bugün 92.0 seviyesinden tepkiler veriyor fakat bunun çok güçlü olmadığı söylenebilir. Ayrıca ABD 10 yıllık tahvil faizleri %2.18 seviyesi üzerine çıkmış durumda. Yani altın dışında takip ettiğimiz diğer güvenli liman varlıklarında (ABD tahvilleri, Yen, İsviçre Frangı) dolara karşı güçlü bir tablo yok. Günün geri kalanında önemli bir veri takvimi bulunmuyor. Ayrıca yarın forex piyasalarında ABD kanadında TÜFE rakamları takip edilecek.

Teknik Analiz: Ons altın yükselen kanal içerisindeki hareketinde 1327$ seviyesi altına sarktı. Bu seviye altında kalması altının 1320$ destek noktasına doğru sürüklenmesine neden olabilir. Düşüş eğiliminin
devam etmesi için 1320$ seviyesinin kırılması gerekebilir. Buna karşın yukarı yönlü ataklar çok güçlü olmamasına karşın kısa vadeli en yakın direnç noktaları 1336$ / 1342$ seviyeleri olarak izlenebilir.

Direnç: 1336 / 1342 / 1350
Destek: 1320 / 1312 / 1306


En Çok Aranan Haberler