FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analiz

Ons altın 1327$ eski direnç yeni destek seviyesi üzerinde işlem görüyor. Kıymetli metalin gün içinde bu seyrini koruması 1336$ noktasına doğru atakların gelmesini sağlayabilir.

Altın analiz

İntegral Yatırım Menkul Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Analizi:

Ons altın, bu sabah Kuzey Kore haberi ile 1327$ üzerine çıktı. Dünkü analizimizde belirttiğimiz gibi Kuzey Kore gün içerisinde füze fırlatma hazırlığında olduğuna dair açıklamada bulunmuş ve bu durum ons altında temkinli bir seyrin izlenmesine neden olmuştu. Bu nedenle, ABD kanadında iyi gelen ağustos ayı enflasyon rakamlarına karşın ons altın 1320$ üzerindeki seyrini korumaya devam etti.

ABD dolarının forex piyasalarında toparlanma isteği sürüyor gerek dün gelen verilerden, gerekse vergi reformuna yönelik açıklamalardan destek bulsa bile tam anlamıyla güçlü görünümü devam ettirme potansiyelini şimdilik bulamıyor. Bunun arkasında ise ABD'ye yönelik siyasi ve jeopolitik risklerin devam etmesinin etkisi büyük. Bu nedenle Kuzey Kore gelişmesi ons altında sınırlı bir alım yaratsa da şayet gündemin sakinleşmesi sarı metalde yeniden aşağı yönlü seyirlere neden olabilir. Bugün gün içinde ABD kanadında ikincil düzey veriler yer alacak. Bunun dışında olası haber akışlarına karşı ons altının seyri açısından dikkat etmekte fayda var.

Teknik Analiz: Ons altın 1327$ eski direnç yeni destek seviyesi üzerinde işlem görüyor. Kıymetli metalin gün içinde bu seyrini koruması 1336$ noktasına doğru atakların gelmesini sağlayabilir.

Yükselen kanalın üst çizgisine doğru hareketin devam etmesi için bu seviye üzerinde güçlü bir şekilde kalması gerekebilir. Aksi halde satış baskısının devam ettiğini görebilmek için 1320$ altında kalıcı seyirlere ihtiyaç olabilir.

Direnç: 1336 / 1342 / 1350
Destek: 1327 / 1320 / 1312"

En Çok Aranan Haberler