FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analiz

Ons altın 1312 dolar noktasından tepki almakta. Ayrıca onsta Bollinger bandın ortalamasının altındaki fiyat hareketi sürüyor.

Altın analiz

İntegral Yatırım Menkul Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Analizi:

Ons altında yaşanan kar realizasyonlarının 1306$ seviyesinde karşılandığını ve bu noktadan tepkilerin oluştuğunu izliyoruz. Bugün kıymetli metal seyrini 1312$ seviyesi üzerine taşıdı ve anlık bu nokta üzerinde işlem görmekte.

ABD doları ise küresel piyasalarda halen daha zayıf ve sarı metalde oluşan yukarı yönlü harekete hem dolar endeksinin hem de ABD 10 yıllık tahvil faizlerindeki aşağı yönlü seyrin etkili olduğunu söyleyebiliriz. Bunun yanı sıra bu akşam Fed var. Forex piyasalarında karar öncesinde temkinli seyirlerin yaşandığı görülüyor. Piyasa beklentisi Fed'in faizleri aynı tutmasını yönünde fakat altın yatırımcısının odak noktasında üç önemli başlık yer alıyor. Birincisi bilanço küçültme zaman çizelgesi, ikinci olarak düşük enflasyon ve son olarak 2017 yılı için 3. Faiz artırımının durumu. Bu üç başlık için verilecek mesajlar yılın geri kalanında yapılacak iki toplantı için ışık tutacak. Bu nedenle şahin & güvercin şeklinde ayrılacak olan Fed'in mesajların tonu altın fiyatlarındaki hareketliliği artırabilir.
Teknik Analiz: Ons altın 1312$ noktasından tepki almakta. Ayrıca onsta Bollinger bandın ortalamasının altındaki fiyat hareketi sürüyor. Analizlerimizde de belirttiğimiz gibi band henüz bir kırılma ve yön değişikliği yapmamış ve MACD'nin trendin yukarı yönlü hareketini de onayladığı göz önüne alındığında 1320$ / 1327$ direnç noktalarına oluşan fiyat hareketinde dikkatli olmakta fayda var. Buna karşın geri çekilmelerde en yakın desteği 1312$ seviyesi. Bu seviye altındaki satışlarda 1306$ noktasının kırılıp kırılmadığına dikkat etmekte fayda var.
Direnç: 1320 / 1327 / 1336
Destek: 1312 / 1306 / 1300

En Çok Aranan Haberler