FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analiz

Güvenli liman algısı ile kayıplarını toparlamaya çalışan sarı metal doların zayıflamasından da faydalanıyor. 1288$ noktasından tepkiler veren altın gün içerisinde 1298$ seviyesine kadar tırmandı.

Altın analiz

İntegral Yatırım Menkul Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Analizi:

Forex piyasalarında Fed’in etkileri azalıyor. Trump’ın Kuzey Kore hakkında yapmış olduğu açıklamalar ile yeniden gün yüzüne gelen ABD’nin siyasi gündemi ons altında sınırlı da olsa talep yaratmış durumda. Güvenli liman algısı ile kayıplarını toparlamaya çalışan sarı metal doların zayıflamasından da faydalanıyor. 1288$ noktasından
tepkiler veren altın gün içerisinde 1298$ seviyesine kadar tırmandı.

Günün geri kalanında veri takvimi sakin olmasına karşın, Trump’la ilgili gelişmeler ve hafta sonu Almanya’da yapılacak seçimlerden ötürü ons altında alınacak pozisyonlara karşı dikkatli olmakta fayda var.

Teknik Analiz: Dünkü analizimizde de belirttiğimiz gibi ons altını Bollinger Band ile incelediğimizde önemli bir kırılmanın yaşanmadığı görülüyordu. Aynı görünüm halen davam ediyor ve kıymetli metal bandın alt noktasını destek olarak çalıştırmakta. Biz kıymetli metalde aşağıda 1272$ destek seviyesini konuşmadan önce 1288$ seviyesinin kırılmasını ve 1281$ noktasına doğru satışların devam etmesini görmemiz gerekebilir. Aksi halde 1295$ üzerinde denemeler yapan ons altının bu seviye üzerindeki seyrini güçlendirmesi yukarıda 1300$ - 1306$ direnç noktalarına doğru gitme isteğini tetikleyebilir.

Direnç: 1300 / 1306 / 1312
Destek: 1288 / 1281 / 1272

En Çok Aranan Haberler