FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analiz

Altında bazı temel senaryolar hala kendi lehine ve yatırımcıların temkinli stratejiler izlemesi takip edilen ana destek alanının altına geri çekilmesini sınırlıyor.

Altın analiz

İntegral Yatırım Menkul Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Analizi:

Ons altın güvenli liman talebi ile gördüğü ilgi kısa vadeli kaldı. Kuzey Kore'ye yönelik yaptırımlar ve o cepheden gelen açıklamalar ile dolar karşısında güç kazanan kıymetli metal 1312$ üzerinde başarılı olamadı.

Gün içerisinde ABD dolarının güç kazandığı gösteren bir tablonun izlenmesi de kıymetli metal üzerinde baskı yaratan bir unsur oldu. Bunun yanı sıra altınla birlikte güvenli liman talebi gören ABD 10 yıllıklarında bugün pozitif bir görünüm var. Buda altın için diğer negatif gelişme olarak görülebilir. Günün geri kalanında Fed üyelerinin konuşmaları yer alıyor. Fakat forex piyasalarının gündeminde TSİ ile 19:45'de bir konferansta konuşma yapacak olan Fed Başkanı J.Yellen'ın vereceği mesajlar var. Yellen'ın konferansta ki konusu enflasyon ve para politikaları olup, ABD ekonomisine yönelik değerlendirmeler kıymetli metal açısından önemli olabilir.

Teknik Analiz: Ons altın Bollinger band içerisinde ortalamasına doğru yapmış olduğu tepki hareketinde 1312$ direnciyle karşılaştı. Bu seviyenin üzerine çıkamayan sarı metalin aşağıda 1300$ desteğinin altında da kalıcı olamadığını söyleyebiliriz. Daha öncede belirttiğimiz gibi altında bazı temel senaryolar hala kendi lehine ve yatırımcıların temkinli stratejiler izlemesi takip edilen ana destek alanının altına geri çekilmesini sınırlıyor. Bu nedenle kısa vadede aşağıda 1300$ / 1295$ seviyeleri ana destek olarak hedeflenebilir. Yukarıda ise 1312$ ve 1320$ direnç noktaları izlenebilir.

Direnç: 1312 / 1320 / 1327
Destek: 1300 / 1295 / 1288


En Çok Aranan Haberler