FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analiz

Uzun vade beklentilerin hala daha yükseliş olduğu sarı maden için yaşanılacak olası düşüşler alım fırsatı olarak değerlendirilebilir.

Altın analiz

Lider Forex Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu:

Yatırımcının yüksek değer kaybı yaşayan hisseler ve güçlenen doların ortasında ABD'deki borç seviyesi ve Avrupa'nın küresel ekonomik büyümeye ağırlık yaptığı endişesi ile nakit miktarını artırma arayışına girmesinin ardından altın bir ayın düşüğünden işlem görüyor. "Makul miktarda nakit tutuyoruz." diyen Harris Private Bank baş yatırım yetkilisi Jack Ablin, "Benim altında gördüğüm ise fazla uzuağa koşmuştu. Biraz soluklanması gerek." yorumunda bulundu.

"Avrupa ve ABD egemen ülke borç sorunun dışında kalmadığı sürece altın para, külçe ve ETF'deki varlıkların tamamında akışlar bekliyoruz." diyen Samsung Securities Co analisti Simon Francis "Küresel ekonominin görünümü kötüleşmeye devam ederken ABD de daha fazla düşük faiz politikasını koruyamayacak." yorumunda bulundu.

ABD borsalarındaki düşüşlerin devam etmesi Dolar’ı değerlendirirken de sarı maden bu düşüşlerden dolayı kar realizasyonlarına devam etmek istemektedir. 1803 dolar seviyesinden başlayan kar realizasyonları sarı madenin 1666 dolar seviyesine kadar gerilemesine neden oldu. Eğer altın 1665 dolar desteği kırabilirse fibonacci 50 günlük üssel hareketli ortalama olan 1577 dolar seviyesine kadar geri çekilmesini gerçekleştirebilir. Uzun vadede yükseliş beklentisinin devam ettiği sarı maden için 1665 dolar ilk alım noktası iken yaşanacak düşüşlerin devam etmesi durumunda ise 1577 ikinci önemli alım noktası olarak karşımıza çıkmaktadır.

Uzun vade beklentilerin hala daha yükseliş olduğu sarı maden için yaşanılacak olası düşüşler alım fırsatı olarak değerlendirilebilir.

Pivot 1700
Destek 1665-1655-1645
Direnç 1691- 1713- 1735

En Çok Aranan Haberler