FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analiz

Altın fiyatlarına etki etmek amacıyla Çin ilk kez yabancı yatırımcılara altın piyasasını direk olarak açarken, Yuan'ın ve altın fiyatları üzerindeki etkisini artırmak amacıyla girişimi görülüyor.

Altın analiz

İntegral Menkul Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu:

Eylül ayı Fed toplantısı dün itibariyle geride kaldı. Toplantıda Yellen'ın konuşmaları oldukça güvercin olsa da FOMC projeksiyonunda faizlerin ileriki periyotlardaki görünümü açısından, 2015 yılında elini çabuk tutacağı beklentisi Dolar endeksinde zirve yeniletirken, Altın fiyatlarında ise 1216 seviyelerinin test edilmesine sebep oldu.
Faiz artırımının ne hızda olacağı ve ne zaman başlayacağı konusunda topu verilere atan Yellen, enflasyonda sene başına göre hızlanma olduğunu belirtse de, büyümenin ve enflasyonun yine de yeterli hızda olmadığını istihdamda da atıl kapasitenin sürdüğünü belirtti.

Altın fiyatlarına etki etmek amacıyla Çin ilk kez yabancı yatırımcılara altın piyasasını direk olarak açarken, Yuan'ın ve altın fiyatları üzerindeki etkisini artırmak amacıyla girişimi görülüyor. Fed 'in önümüzdeki yıl faiz artıracağı beklentisi altına olan talebi kısıtlarken, orta ve kısa vadeli hedeflerde altın alımlarına gelen alımları kısmi bırakıyor. Teknik olarak altın fiyatları önceki gün 1241 direncini kıramayıp kanal hareketinde return move hareketinde başarısız kalmıştı. Altının bu bölgeyi 2 kez test edip geçememesi, alımların zayıf olduğunu ve bu bölgeyi geçmek için yeterli olmadığını gösterirken, her bir deneme alım gücünü zayıflattı.

Yatırımcıların bu aşamada altın fiyatları için takip etmeleri gereken direnç seviyeleri 1227/1231/1234, destek seviyeleri ise 1220/1217/1214,4'dur. Bugün ABD'de açıklanacak olan ilk ve devam eden işs. Başvuruları, konut başlangıçları, inşaat izinleri, tüketici güveni, Philadelphia iş güveni ve Yellen konuşması yakından takip edilmelidir.

En Çok Aranan Haberler