FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analiz

Altın fiyatlarındaki volatiliteye işaret eden GVZ endeksinin dün sert bir yükselişle 18.7 seviyesine ulaştığını gördük.

Altın analiz

Vakıfbank Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu:

Altın 2014 yılının en dip seviyesini gördü. Dün güne 1,212 dolar/ons seviyelerinden başlamış olan altın akşam saatlerine doğru 1,196 dolar/ons seviyesine kadar gevşedi. Fed tarafından yapılan ve yatırımcılar tarafından sert bulunan açıklamalarda faiz artırımına daha hazırlıklı oldukları mesajının vermesi altın fiyatlarının daha fazla tutunamamasına neden oldu. Öte yandan ABD tarafından gelen 3. çeyrek büyüme rakamının da beklentilerden olumlu gelmesi, ABD ekonomisindeki güçlenmeye işaret ederken altına olan talebi azalttı.

Altın fiyatlarındaki volatiliteye işaret eden GVZ endeksinin dün sert bir yükselişle 18.7 seviyesine ulaştığını gördük. Altın bugün güne 1,198 dolar/ons seviyesinden yatay bir başlangıç yaptı ve sabah saatleri itibariyle son dönemlerde sıklıkla vurguladığımız 1,180 dolar/ons seviyesinin altında 1,178 dolar/ons seviyelerinde hareket ediyor. Dolar lehine oluşan görünüm altındaki zayıflamanın devamına neden oluyor. Bu bağlamda dolar endeksinin seyri yakından takip edilmelidir. Bugünün ekonomik veri akışına baktığımızda ABD’de Chicago PMI ve Michigan tüketici güveni verileri öne çıkıyor. Daha önce de belirttiğimiz gibi altın fiyatlarının 1,180 dolar/ons seviyesinin
altına inmesi satış baskılarının artması anlamına gelebilir. Bu bağlamda altındaki satışların derinleşmesi halinde 1,157 dolar/ons seviyesi öne çıkıyor.

Altın 1 2 3
Destek 1,180 1,172 1,157
Direnç 1,195 1,208 1,223

En Çok Aranan Haberler